DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Íme, Hamilton és a Mercedes rádióbeszélgetése

Az F1 hivatalos honlapján közzétett összefoglalóban két olyan üzenet is hallható a hétvégi futamról, melyeket az élő adásba nem vágtak be: az egyiknek kulcsszerepe volt Hamilton drámájában.

Az elmúlt napokban rengeteg szó esett már arról a bokszkiállásról, mely Lewis Hamilton győzelmébe került a Monacói Nagydíjon. Mint ismert, a safety car bejövetelekor a Mercedes rosszul mérte fel a helyzetet, kihívták a magabiztosan vezető Hamiltont a szuperlágyakért, ami azt eredményezte, hogy végül csak a harmadik pozícióban zárta a futamot csapattársa és Vettel mögött.

A Mercedes első embere, Toto Wolff a verseny után kollektív felelősségről beszélt, senkit nem hibáztatva, amiből sokan azt szűrték le, hogy a Mercedes (tegyük hozzá, nagyon helyesen) nem kívánja megnevezni a valódi felelőst. Egy kulcsfontosságú rádióüzenetből, melyet a közvetítés során nem hallottunk, s csak később tették közzé az F1 hivatalos honlapján, megerősíti, hogy Hamilton legalábbis részben maga is felelős a történtekért.

hamilton_monaco



Peter Bonnington, versenymérnök: Safety car, safety car, szóval kint maradunk.
Hamilton: Biztosak vagytok benne, hogy a legjobb döntés kint maradni? Ezeknek az abroncsoknak teljesen lecsökkent a hőmérséklete. Mindenki szuperlágyakon lesz.
Bonnington: Oké, vettem, vettem. Boksz, boksz.

Hamilton már korábban is úgy nyilatkozott, hogy csapata eredetileg is kint akarta tartani őt, ezt erősítette meg a nagydíj egyik, vagy talán a legérdekesebb rádióüzenete. Hasonlóan figyelemre méltó az a közvetítés során szintén nem hallott mondat, mely Daniel Ricciardo szájából hangzott el Kimi Raikkönen megelőzésekor: „El az utamból!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: