DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Briatore-fricska a Ferrarinak

Az ex-F1-es csapatvezető szerint a maranellói gárda semmit sem fejlődött, inkább azért lettek második erő a Mercedes mögött, mert a riválisaik egyszerűen "eltűntek".

 A 65 éves olasz nemrég dicsérte Fernando Alonsót azért, hogy a McLaren-Hondához igazolt, mondván, „ott a jövő”, most viszont keményebb hangnemre váltott, és úgy vélekedik, hogy a Ferrari semmit sem fejlődött a tél során, remek teljesítményük inkább annak köszönhető, hogy a riválisaik lemaradtak a fejlesztési versenyben – vagy direkt hozzák őket hátrányba a motorok terén.

„Azt nem vonom kétségbe, hogy a Ferrari idén második erővé vált” – nyilatkozta Briatore Leo Turrini blogjának. „De ez nem azért történt, mert erősödtek volna, inkább a riválisok tűntek el. A Red Bullnak ott van a katasztrofális Renault-motor, míg a Williams annak a terhét nyögi, hogy nem ugyanazokat a Mercedes-erőforrásokat használják, mint a gyári csapat. Egyértelmű, hogy nincs egy szinten a Hamilton és a Rosberg által használtakkal. Mások is visszaestek, a Ferrari pedig ottmaradt, ahol volt, és nem csökkent a távolság a Mercedeshez képest.”



 „Ha megnézzük a különbséget, amely Sebastian Vettel és Mercedesek között volt Barcelonában, ugyanannyi, mint amennyi Fernando Alonso lemaradása volt tavaly. Ugyanaz a helyzet, ha a monacói időmérő különbségeit hasonlítjuk össze. Persze, a Ferrari versenyt is nyert már idén, amire annyit tudok mondani, hogy „Gratulálok”, viszont ez a Mercedes stratégiai hibája miatt történt, ahogyan Vettel második helye is Monacóban.”

Briatore kihangsúlyozta, hogy nem rosszindulatú akar lenni a vörös csapattal szemben, inkább csak rá szeretne világítani a lényegre. A Renault volt csapatfőnöke azt is megemlítette, hogy nem veszi át Bernie Ecclestone helyét az F1 élén annak visszavonulása után. „Ahogyan látom, a sportág jövője igen csak ködös. Abszurdak a szabályok, a mérnökök arra szólítják fel a versenyzőket, hogy takarékoskodjanak a gumikkal, a motorral és az üzemanyaggal – ez lenne az új évezred versenyzése?” – tette fel az oly sokszor hangoztatott kérdést az olasz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: