DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Nem sietünk a csapatvásárlással

Szinte válaszul a mai nap korábbi hírére, amely arról szólt, hogy a Renault gyári F1-es istállója a Lotus csapat lehet, a megegyezésnek pedig napokon belül létre kell jönnie, a franciák úgy nyilatkoztak, ők nem sietnek sehova.

Jelenleg a Red Bull működik a Renault gyári csapataként, a franciák azonban hivatalosan is bevallották, számolnak a lehetőséggel, hogy a közeljövőben ismét saját istállót indítanak, nem csak motorszállítóként vesznek részt a világbajnokságon. Ahelyett, hogy a nulláról építenének fel egy gárdát, a középmezőny egyik alakulatába vásárolhatják be magukat, a legnagyobb esélyesnek a Toro Rosso és Lotus alakulata tűnt eddig.

Ma írtunk arról, hogy sajtóhírek szerint az utóbbival való tárgyalások a döntő fázisba léptek, és a Renault-nak május végéig kell határoznia, megvásárolja-e a Lotust – amely épp a korábbi gyári Renault-ból jött létre – vagy sem. A sportrészleg vezetője most azonban arról nyilatkozott, nem sürgeti őket semmiféle határidő, jelenleg pedig inkább a pályán nyújtott teljesítményre koncentrálnak.



„Nincs határidőnk, nem sietünk. Azt hiszem, a határidő jelenleg az, hogy irányításunk alá hajtsuk az erőforrást, a megbízhatóság és teljesítmény szempontjából is. Amint ezzel végeztünk, biztosíthatjuk a hosszabb távú ügyeinket” – idézi a crash.net Cyril Abiteboult, a Renault Sport ügyvezetőjét. „Biztos vagyok benne, hogy az ügyfelünket (a Red Bullt) jelenleg ez foglalkoztatja. Meg tudunk birkózni a korlátozásokkal, a jelenlegi problémáinkkal? Ez foglalkoztatja őket, ez foglalkoztat minket is, ezért ez lesz a prioritásunk, mielőtt bármi másra gondolunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: