DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kártérítést követel de Villota családja

A héten zárult le a a brit Health and Safety Executive vizsgálata, de erre válaszul az elhunyt pilótanő családja kihangsúlyozta: előttük még nem tisztázódtak a baleset körülményei, és kártérítést követelnek.

Nemrég mi is hírt adtunk róla, hogy a 2012 nyarán balesetet szenvedő, és a valószínűleg ennek következtében másfél évvel később életét vesztő Maria de Villota ügyét a brit Health and Safety Executive lezártnak tekinti, és a Marussia nem számíthat retorzióra – a spanyol pilótahölgy az ő autójukat vezetve csúszott neki teherautó lehajtott platójának, melynek következtében elveszítette jobb szemét.



A HSE határozata ellenére a család úgy nyilatkozott, hogy azt fontolgatják, hogy kártérítési igénnyel fognak fellépni a felelőssök ellen. A Marussiát akkor „futtató” Manor Grand Prix Racing elállt attól, hogy kommentálja a döntéshozatalt, vagy a család igényeit.

„Még a mai napig is várjuk a jelentés és a vizsgálat eredményeit, melyek kulcsfontosságúak az eset megértéséhez” – állt a család közleményében. „Amint ez sikerül, ki fogjuk elemezni, azért, hogy megtegyük a következő lépéseket, és kártérítési igényt nyújtsunk be a felelősöknek. Maria is így szeretné, mivel az a célunk, hogy többet ilyen baleset ne történjen meg.”

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: