DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Veszélyes a rajongókat kérdezni

A közelmúlt F1-es kérdőívei kapcsán 1997 világbajnoka elmondta, hogy nem jó ötlet, ha a rajongók véleménye alapján szeretnék megreformálni a sportágat, mivel sokszor lehetetlen dolgokat kérnek.

Múlt héten az Autosport, az F1 Racing és a Motorsport News közös kérdőívet tett közzé, melyben a sportág legégetőbb kérdéseire vártak választ a rajongóktól, és szintén a monacói hétvége előtt a GPDA, azaz a Forma-1-es Pilóták Szövetsége is egy hosszabb, minden részletre kiterjedő kérdéssorban volt kíváncsi a drukkerek véleményére. 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve azonban úgy véli, hogy ez nem túl jó ötlet, sőt mi több, veszélyes húzás egyben.



„Veszélyes megkérdezni a rajongóktól, hogy mit akarnak, mert a modern Forma-1 sok eleme abból tevődik össze, melyeket korábban ők kívántak elérni” – nyilatkozta a kanadai az Autosportnak. „Nyilvánvaló, hogy ez így nem működik, hiszen nagyon bonyolult rájönni, hogy mi szükséges. Nem állhatunk elő semmivel öt másodperc alatt. Sokkal több előzést láthatunk, mint bármikor, az emberek mégis jobban unatkoznak, mint valaha.”

Villeneuve szerint új utak keresése helyett inkább a jelenlegi rajongók megtartása a cél. „Az a helyzet, hogy egy különleges Forma-1-re vágyunk, ami annyit takar, hogy olyan autókkal versenyezzenek, melyeket senki sem tud vezetni. Vagy olyat, mellyel a világon csak tíz srác tud határon autózni, a másik 10 pedig éppen csak el tudja vezetni. Olyan autókról van szó, melyek veszettül gyorsak. A Forma-1-nek minden esetben a csúcson kell lennie, és inkább azokra a rajongókra kellene koncentrálni, akik megvannak, újak bevonzása helyett” – tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: