DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Szerencsetalizmán” miatt nyert Rosberg

Neje, Vivian megjelent Spanyolországban és Monacóban is – utóbbi a pár lakhelye –, Nico Rosberg pedig megnyerte mindkét F1-es nagydíjat. Magával vinné a többi versenyre is, de egy tényező gátolhatja.

Vivian Siebold, akivel Nico Rosberg 2014 nyarán házasodott össze, nem jelent meg a szezon első négy versenyén, Ausztráliába, Malajziába, Kínába és Bahreinbe sem kísérte el férjét. A Mercedes versenyzőjének állapotos neje reggeli rosszulléttel küzdött a terhesség korai szakaszában, egy időre még kórházba is került, ezért nem vállalkozott a hosszú utazásokra. Rosberg eközben, bár dobogóra állt valamennyi versenyen, csapattársától, Lewis Hamiltontól mindannyiszor kikapott, a közvélemény pedig bajnoki esélyeit is leírta.



Vivian aztán megjelent a Spanyol Nagydíjon, ahol Rosberg megszerezte szezonja első pole-pozícióját és futamgyőzelmét. Mivel a házaspár Monte-Carlóban él, természetesen a helyszínen szurkolt a Monacói Nagydíjon is. Nagy adag szerencsével, de Rosberg újra győzött, világbajnoki reményei pedig feltámadtak, lemaradását ugyanis 10 pontra csökkentette.

„A feleségem a szerencsetalizmánom” – jelentette ki Rosberg a német Kölner Express lapnak. Ha csak ennyin múlik a siker, a 29 éves versenyző megragadja a lehetőséget. „El kell jönnie Montrealba is, és az összes többi versenyre!”

Egy tényező persze felülírhatja terveit: felesége terhessége hetedik hónapjában jár. „Természetesen még meg kell látnunk, hogyan halad az állapota” –tette hozzá komolyabban Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: