DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Méhes meglátása: Max the Boss

A kiskorú Max Verstappen csattant egyet a Monacói Nagydíjon. Azt kell mondjuk, nincs ebben semmi rendkívüli. Elszúrt egy előzést, megszívta, a csapatnak egy rakás pénzébe kerül.

Alapban ennyi lenne Max Verstappen története a vasárnapi versenyt illetően. De mivel a baleset miatt jönnie kellett a biztonsági kocsinak, a Mercedes meg behívta Hamiltont kerékcserére, aki így vesztette el a futamot, más dimenzióba került ez az egész. 



Vagyis, az önmagában látványos, de szerencsére komolyabb következményektől mentes karambol közvetve akár az egész bajnokságra is kihatással lehet. Nico Rosberget három, zsinórban szerzett hercegségbeli győzelmével meg egy polcra helyezte – e tekintetben – Graham Hill-lel, Alain Prosttal és Ayrton Sennával, ami, valljuk be, eléggé hízelgő rá nézve… 

Egyébként meg mintha el lennénk szokva attól, hogy kezdő F1-es pilóták hibázzanak. A legtöbben olyan felkészülten, már-már tökéletesen érkeznek meg a királykategóriába, hogy alig vétenek. Pastor Maldonado volt tán az utóbbi években a kivétel, de előbb ő is megnyert egy futamot, utána állt csak neki törni-zúzni. 

Pedig visszagondolunk, a legnagyobb nevek is, pedig ők nem 17 évesen tették be ide lábukat, első szezonjukban azért adtak rendesen az autóiknak. Csak az előbb említett Prost és Senna, miközben versenyről versenyre csillogtatták tehetségüket, pár alkalommal a nagy bizonyítási vágytól fűtve elég csúnyán átalakították a McLarenjük, illetve Tolemanjuk karosszériáját. 

De vissza Verstappenhez: neki még minden egyes futam olyan, mint egy óra a F1-iskolában. Most ezt a leckét kellett megtanulnia. Egy kicsit elrontotta a Monaco című dolgozatot, kapott érte egy körmöst, meg egy beírást a stewardoktól. Viszont senki sem mondta rá, „Na tessék, a hülyegyerek…” (Bár lehet, hogy Grosjean gondolt valami hasonlót.) 

Egy karrier, ami még csupán a 6. futamnál tart. És már produkált valami emlékezeteset!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: