DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megszavaztátok a legnagyobb autóversenyt

Pár napja arra kértünk Titeket, hogy szavazzatok, melyik a világ legnagyobb autó- vagy motorversenye – megérkezett az eredmény, nem F1-es futam zárt az első helyen.

A Facebookon voksolókkal együtt közel 1500 olvasók vette a fáradságot, hogy szavazzon kérdésünkre: melyik a világ legnagyobb autó- vagy motorversenye. Az általunk megadott nyolc jelölt mellett számos más futam is felmerült, számunkra egyáltalán nem meglepő módon elsősorban hazánk versenyei: a Magyar Nagydíj éppúgy, mint a nyirádi ralikrossz-futam.

lemans



A győzelmet azonban nem egy ralikrosszverseny, s talán némi meglepetésre nem is egy F1-es futam szerezte meg, hanem a Le Mans-i 24 órás, a szavazatok közel negyven százalékának megszerzésével. A második helyre ért oda, méghozzá magabiztosan az F1-es naptár ékköve, a Monacói Nagydíj, míg ezen kívül csak egy verseny kapott 10 százalék felett, méghozzá a múlt vasárnap rendezett Indy 500.

A 4-5. helyen csekély különbséggel a Man-szigeti TT és a Dakar végzett, míg némi meglepetésre közel hat százalék a Nürburgring 24-re szavazott. Az viszont a magyar rajongók átlagos érdeklődését ismerve nem meglepő, hogy a Daytona 500 csak 1,2, a Bathurst 1000 pedig csupán 0,2 százalékot ért el szavazásunkon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: