DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

"Grosjean nem féktesztelte Verstappent"

A Lotus a francia F1-es autójának telemetriai adatival bizonyította, hogy pilótájuk még öt méterrel később is fékezett, mint a balesetet megelőző körben - Alan Permane egyszerűen butának nevezte Verstappent.

Még mindig nincs vége a Verstappen-Grosjean sagának: ezúttal a Lotus pályaműveleti igazgatója szólalt meg az ügyben, aki a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, miért nem pilótája volt a vétkes a Monacói Nagydíj hajrájában történt balesetben. „Tisztán látszott, hogy Verstappen ész nélkül kezdett a manőverbe, látható a videón is. Romain nem mozdult sehová, vagy ha mégis, nem cikázott a pályán.”

 
2015. Monaco - FUTAM (2.videó)

Max Verstappen és Romain Grosjean balesete.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. május 24.

„Nem fékezett korábban, és nem is történt semmi ilyesmi – egyértelmű, hogy Verstappen egyszerűen buta volt. Az ütközéstől megrongálódott Romain padlólemeze, de szerencsére nem volt olyan nagy baleset, mint amilyen lehetett volna. Grosjean ráadásul már igencsak elhasználta a gumijait, melyek aztán lehűltek a safety caros szakasz alatt” – mondta Permane, aki bizonyította az FIA versenybíráinak, hogy pilótája még öt méterrel később is fékezett, mint egy körrel előtte.

A Lotus mindazonáltal továbbra is csalódott lehet Pastor Maldonado miatt – a venezuelai pilóta korán kiesett versenyből, így hat próbálkozásból eddig egy célba érés szerepel a neve mellett idén. „Pastor hidraulikus szivárgás miatt búcsúzott, ami könnyen fékhibát okozhatott volna, így biztonsági okokból inkább félreállítottuk őt.”

A balszerencse-sorozat ellenére Permane biztos benne, hogy Kanadában sokkal erősebben térnek vissza. „Mindkét autónknak a top10-ben kellett volna végeznie, azt gondoltuk, hogy ettől jobban fogunk szenvedni. Kármentésként ponttal kellett volna távoznunk, de magabiztosak vagyunk afelől, hogy a következő versenyeken erősebben térünk vissza. Kanada a végsebességről szól, amiben bővelkedünk, és úgy tűnik, alacsonyabb sebességen is jó működik az autónk. A motorteljesítmény segítségünkre lesz Kanadában és Ausztriában is, és úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk mindenütt” – mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: