DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Önzőség, megjátszás és Twitter

Őszintén felelt az F1 hivatalos honlapjának kérdéseire Fernando Alonso, aki elismerte, hogy némi színészkedésre és sok önzőségre is szükség van, hogy egy versenyző túléljen a királykategóriában.

Fernando Alonso volt a soros az F1 hivatalos honlapjának interjúsorozatában, melynek kulcsszava a „legfontosabb” volt: a kétszeres világbajnokot többek közt arról is megkérdezték, hogy egy futam előtt melyek a legfontosabb dolgok számára, amit meg kell tennie, már-már babonaszerűen. Mint kiderült., a spanyolnak nincs semmilyen különleges rigolyája:

„Talán sokak számára csalódás lesz, hogy azt mondom, semmi furcsát nem csinálok” – mondta a kétszeres bajnok nevetve. „Nagyon korán érkezek a pályára, körülbelül három és fél órával a rajt előtt. Ott találkozom a mérnökökkel, megbeszéljük a stratégiát, a kiállások számát és hasonlókat. Ezt követően jön a versenyző parádé, ahol köszöntjük a rajongókat, majd innen visszatérve van még harminc szabad percem. Felhívom a családomat, a barátnőmet, elmondom nekik, mi újság, aztán megyek az autóhoz. Mint láthatjátok, csak a megszokott dolgok, semmi vicces vagy meglepő.”

alonso_arc_nagy



Arra viszont már annál meglepőbb választ adott a spanyol, hogy melyek egy F1-es pilóta legfontosabb tulajdonságai: „Néha kissé tudnod kell színészkedni. Mindig lesznek olyan helyzetek, amikor egy kissé meg kell játszanod a dolgokat, s ilyenkor szükséged van színészi tehetségre ezek megoldásához. És emellett kell egy nagy adag önzőség is: nem arrogancia, de valahogyan meg kell szerezned a téged körülvevők tiszteletét.”

Sok más mellett a spanyol azt is elárulta, mi a legfontosabb mobilos alkalmazás a számára: „Azt hiszem, a Twitter. Szeretek kapcsolatban lenni a rajongóimmal, de ugyanúgy elolvasom a híreket is. Persze ez nem olyan, mintha újságot olvasnék, de végül is nem rossz dolog reggel ránézni a Twitterre, hogy valamennyire tudd, mi zajlik körülötted.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: