DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

"Schumacher kreálta a modern pilótákat"

A 84 éves vezető szerint a mai pilóták túl szürkék az F1-hez, egyedül Lewis Hamiltont tartja nagyszerű személyiségnek - Ecclestone úgy véli, hogy ez a világ Schumacher érkezésével kezdődött el.

Bernie Ecclestone legutóbb a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek és Nico Rosbergnek szúrt oda egy nyilatkozatában, mondván, a két német pilóta egyszerűen „rosszat tesz az üzletnek”. Velük szemben – a 84 éves üzletember szerint – Lewis Hamilton mindent megtesz a sportág népszerűsítéséért, a többiek pedig csak a vezetéssel vannak elfoglalva.

A Mercedes Monacói Nagydíjon győztes pilótája megérti Ecclestone szavait: „Bernie mindig kritizálja azokat, akik nem olyanok, mint Lewis” – nyilatkozta Rosberg az Autosprintnek. „Ő a kereskedelmi jogok tulajdonosa és az ő felel a showért is, ezért logikus, hogy milyen viselkedést vár el a pilótáktól.



A Canal Plus-nek adott interjújában Ecclestone kifejtette, hogy a modern pilóta születése valójában Michael Schumacherhez köthető. „Vigyáznom kell a szavakkal” – mondta az őt kérdező Jean Alesinek. „Lewis Hamilton az egyetlen remek személyiség a mezőnyben. A versenyzők már nem fejezhetik ki olyan nyíltan a véleményüket, ahogyan te tetted. Bármit mondhattál anélkül, hogy arra gondoltál volna, hogy valakit megsértesz vele. de legalább tudtuk mire gondoltál! A dolgok Michael Schumacherrel kezdtek változni, mégpedig azért, mert nem akart interjúkat adni. De nem hibáztatom őt ezért, hiszen mindig ugyanazokra a banális kérdésekre kellett válaszolnia.”

Ecclestone még Maurizio Arrivabenének, a Ferrari csapatfőnökének is beszólt szegényes személyisége miatt, az olasz azonban nem maradt adós a válasszal. „Ha valóban így gondolná, már holnap reggel elvenné a beléptetőkártyámat. Csak azért nem fogom megváltoztatni a hozzáállásomat, mert valaki mást vár” – mondta.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: