DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem fizeti vissza Hamiltont a Mercedes

A Mercedes elutasította annak lehetőségét, hogy miután tönkretették Lewis Hamilton Monacói Nagydíját, kárpótlásul egy győzelmet ajándékozzanak pilótájuknak egy következő F1-es futamon.

A tabellát vezető csapat magára vállalta a monacói verseny utolsó szakaszában keletkezett zűrzavart, amikor abban a hitben hívták ki a biztonsági autó pályára lépését követően Hamiltont kerékcserére, hogy a brit elegendő előnnyel rendelkezik az első hely megtartásához. Ám nem így történt, a Mercedes elszámolta magát, így Nico Rosberg és Sebastian Vettel is átugrották a címvédőt, akinek így a biztos győzelem csúszott ki a markából.

Dppi_00115007_143



De vajon megfordult a Mercedes fejében egy olyan forgatókönyv, hogy kárpótlásul egy következő futamon visszafizeti Hamiltonnak a győzelmet és adott esetben Rosberg elé varázsolják őt a stratégák?   

„Tényleg szeretnék, hogy ez csináljuk, és kezdjünk egy PlayStationként játszadozni az F1-gyel? Nem, nem fogjuk megtenni” - nyilatkozta a fenti felvetésre Toto Wolff, a csapat ügyvezetője. „Lewis önmagától képes lesz visszavágni. Hasonlítsuk csak össze a mostani Lewist a tavalyival, amelyik szintén egy nehéz monacói hétvégén volt túl. Most egy olyan versenyt veszített el, amit sokáig az irányítása alatt tartott, de mégis éretten, vezetői magatartást tanúsítva jött ki belőle. A hozzáállásával rengeteg embert inspirál a csapatban. Látva az érettségét, semmitől nem tartok a következő versenyek előtt.”

A Mercedes a hibájának köszönhetően nem csak megcserélte a győztes kilétét házon belül, hanem pontokat is veszített, hiszen Vettel a Ferrarival hirtelen a második helyen találta magát. Az olaszok csapatvezetője is odaszúrt kicsit Wolfféknak a futam után.

„Túlságosan is biztosak voltak a saját erejükben. Elismerem, hogy intelligens emberek alkotják a csapatukat, és hogy gyorsabb az autójuk, de ezúttal mi voltunk az okosabbak” - nyilatkozta Maurizio Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: