DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Még egy ilyet nem engedhetünk meg

Hosszú ideje látott mélypontra került a Williams F1-es csapat Monacóban, ahol a pontszerző helyeken kívül ért célba mindkét autó. Ki kell vizsgálni a probléma okát, hogy ne ismétlődhessen meg.

A 2013-as szezon záróversenye óta leggyengébb nagydíját teljesítette a Williams Monacóban: az említett év brazil futama óta először fordult elő, hogy egyik autó sem szerzett pontot, pedig Valtteri Bottas és Felipe Massa is célba ért. A korábbi versenyeken stabilan harmadik erőnek számító, három negyedik helyezést is szerző istálló egyedül a Manort tudta maga mögé gyűrni. Az ugyanezen versenyen szárnyra kapó Red Bull, a konstruktőri bajnokság negyedik helyezettje 51-ről 29 pontra csökkentette lemaradását.

 „Tennünk kell róla, hogy tanulunk, mert ha bajnoki címet nyerő csapattá akarunk válni, nem engedhetünk meg olyan versenyeket, ahol sehol sem vagyunk” – fogalmazott erélyesen Valtteri Bottas az Autosportnak adott nyilatkozatában. A finn pilóta 14. helyen zárta a monte-carlói körözést, a rajtrácson csupán a 16. rajtkockát foglalta el, majd a futam utolsó szakaszában érkező biztonsági autó is hátráltatta.



„Valamiért ha a sebesség lassul, több leszorítóerőt veszítünk, mint a többiek. De mechanikai szempontból is át kell néznünk mindent, mert valahol oka van annak, hogy itt szenvedtünk. Ezt meg kell találnunk. Jelenleg még nem ismerjük, de megtalálni muszáj” – mondta a bajnokság ötödik helyezettje, akit hét pontra közelített meg Daniel Ricciardo.

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős igazgatója úgy érzi, a visszaesés csak alkalmi jellegű volt, de ezt sem tartja elfogadhatónak. „A Williams arra törekszik, hogy újra élcsapat legyen. Ha élcsapat vagy, akkor sehol sem félhetsz. Nem jöhetsz úgy Monacóba, hogy azt mondod, itt lesz egy gyengébb hétvégénk. Egészen mostanáig az autó elég jó volt ahhoz, hogy 18-22 pontot gyűjtsön minden versenyen.”

„Hihetetlenül csalódott vagyok, személyes szinten. Miután elmentünk, az itt mutatott teljesítmény minden aspektusát meg kell vizsgálnunk. Úgy gondolom, specifikus volt erre a pályára nézve. A pálya vonalvezetéséhez és talán kicsit az év korábbi részénél hidegebb hőmérséklethez köthető” – fejezte be Smedley.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: