DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso örül a rengeteg meghibásodásnak

Idén még csak két versenyt fejezett be Fernando Alonso, akinek neve Pastor Maldonadóval és a Manor-pilótákkal együtt szerepel a tabellán a nullapontosok között. De ne higgyük, hogy ez aggasztja a kétszeres F1-es bajnokot.

A spanyol egyelőre alaposan megszenved új csapatával, a remélt sikerek előtt építkező McLaren-Hondával, ráadásul az utóbbi időben a meghibásodások is inkább az ő autóját sújtották. Monacóban már csapattársa, Jenson Button is képes volt a pontszerzésre, ő azonban öt idei futama alatt még csak kétszer látta meg a kockás zászlót, aminél rosszabb mutatója csak Max Verstappennek és Pastor Maldonadónak van.

Dppi_00115006_399



„A nyolcadik és a kilencedik helyen álltunk, meglehetett volna a kettős pontszerzés, de sajnos kihagytuk ezt a lehetőséget” - nyilatkozta a spanyol, akivel a futamon ezúttal váltóhiba végzett, de a csütörtöki szabadedzésen is megállt a pályán az autója. „Barcelona óta egyetlen edzést vagy versenyt sem tudtam végigcsinálni, minden alkalommal már a sajtóval beszéltem, amikor az autók még mindig a pályán voltak. Remélhetőleg következő alkalommal már nem így lesz.”

A vártnál is döcögősebb kezdés ellenére Alonso azt mondja, egyáltalán nem frusztrálják a történtek. „Nem, mivel a célom az, hogy világbajnok legyek. Idén viszont ez nem lehetséges, így minél több problémával szembesülünk, annál jobb. Gondoskodni fogunk róla, hogy jövőre, amikor már versenyképes autónk lesz, ugyanezek ne történhessenek meg. Ez egy tesztév számunkra. Idén nem téli tesztet, hanem éves tesztet bonyolítunk le, és én fejben már 2016-ban járok. Eközben 2015-öt úgy próbáljuk átvészelni, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk.”

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: