DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari házi feladatot adott Raikkönennek

Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint a finn világbajnok olyan szinten vezet, mint Sebastian Vettel, egy fontos területen azonban gyengébb kollégájánál. Ezt kellene otthon megoldania.

Sebastian Vettel – köszönhetően a szerencsének és Lewis Hamilton szükségtelen kiállásának is – remek második helyet ért el Monte-Carlóban, eddigi hat ferraris versenyén ötször állt dobogón. Csapattársa, Kimi Raikkönen ezzel szemben csak egyszer: a hétvégi nagydíjon a hatodik helyen végzett, amely idei leggyengébb célbaérő pozíciója. Összesen 60 pontot gyűjtött, míg Vettel 98-at. Arrivabene szerint mégsem a futamokon nyújtott teljesítményén kell javítania.



„Kimi ugyanolyan szinten vezet, mint Sebastian Vettel” – jelentette ki a csapatfőnök a finn Turun Sanomat lapnak. „Ő egy nagyon jó autóversenyző. A probléma a kvalifikáció, amelyen nem tud ugyanolyan jól szerepelni, mint a versenyeken. Épp ezért házi feladatot adok neki. Százszor le kell írnia: jobban fogok teljesíteni az időmérőn.”

Bár Arrivabene minden valószínűséggel csak viccelődött – nehezen tudjuk elképzelni, hogy Raikkönen engedelmeskedne egy ilyen utasításnak, feltehetően amúgy sem ez a módszer segítene leghatékonyabban egykörös teljesítményén –, tény, hogy a finn pilóta eddig minden kvalifikáción Vettel mögött végzett. Ráadásul gyakran mások is megelőzték (Monacóban mindkét Red Bull, Spanyolországban mindkét Toro Rosso, Kínában mindkét Williams), emiatt pedig a futamoknak eleve hátrányból kell nekivágnia, így kevesebb esélye van az erősebb helyekre és több pontra, mint Vettelnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: