DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen szerint Ricciardo büntetést érdemel

Kimi Raikkönen nem volt boldog a Monacói Nagydíj utolsó köreiben történtek miatt, Daniel Ricciardo ugyanis szerinte megkérdőjelezhető módon előzte meg őt.

A Red Bull a biztonsági autó pályára lépésekor megosztotta a taktikát két autója között: Danyiil Kvjatot kint hagyta, Ricciardót azonban a bokszba hívta friss szuperlágy gumikért. Az ausztrál ugyan pozíciót vesztett így Raikkönennel szemben, de a terv szerint gyors előretöréssel akár további pozíciókat is szerezhetett volna. A 4-5. helynél előrébb végül nem jutottak a Red Bullok, Ricciardo azonban vissza tudta venni a helyét Raikkönentől a Mirabeau-ben. A manőver nem volt teljesen tiszta, a két autó összekoccant, ahogy a Red Bull a belső ívre vágott, ami miatt a finn is megcsúszott.

Dppi_00115006_728



A versenybírók vizsgálták az esetet, de Ricciardo manővere nem lépte át az ingerküszöbüket, így senkit nem büntettek. Raikkönen szerint pedig egyértelmű volt, hogy kellett volna.

„Nem teljesen világos, hogy mi engedélyezett és mi nem, hiszen valakit megbüntetnek egy bizonyos dologért, mást viszont nem” - értetlenkedett a 6. helyen befutó Ferrari-pilóta. „Általában járni szokott valami az ilyen esetekért, de most mégsem ez történt. Meglátásom szerint nagyon egyértelmű volt, hogy az ilyen nem megengedett, de a versenybírók másképp gondolták.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: