DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari mögött végzett a Force India

Egy normál pályán egy hasonló remeklés elképzelhetetlen volna a csapattól, a monacói utcai helyszín azonban hetedik helyhez segítette Sergio Perezt. Elmondása szerint egészen sima verseny volt.

A Monacói Nagydíj előtt mindössze a pontnélküli Manor és McLaren állt a Force India mögött a világbajnokságban, a konstruktőri tabella nyolcadik pozícióját foglalták el, és az erősorrendben is hasonló helyet töltöttek be. Monte-Carlóban viszont Sergio Perez az idei legjobbját jelentő hetedik helyet szerezte meg, mindössze három csapat – a Mercedes, Ferrari és Red Bull – versenyzői bizonyultak jobbnak nála.

„Most nagyon boldog vagyok. Fantasztikus csapatmunkát végeztünk egész hétvégén, a hetedik hely pedig mindezen kemény munka eredménye. Számomra ez egy átlagos verseny volt, nagyon sima és csendes, ami szokatlan Monacóban” – idézi Perezt a csapat sajtóközleménye, aki pályafutása során először szerzett pontot a klasszikus versenyhelyszínen. „A futam legnagyobb részében saját magam ellen versenyeztem, mivel az előttem levő autók elhúztak tőlem, a mögöttem levők pedig lemaradtak.”



„Nehéz volt fenntartani a koncentrációt 78 körön keresztül, de a biztonsági autó mögött szuperlágy gumikra váltottam, így meg tudtam támadni Kimit, de a pozíció megszerzésére sajnos nem nyílt lehetőség. Nagyon fontos eredmény ez a csapat számára, és hat pontot jelent a bajnokságban. Azt jelenti, hogy a versenyek felén sikerült pontot szereznem a szezonban, ami megmutatja, kiváló munkát végzünk a lehetőségek maximalizálásában.”

Csapattársa, Nico Hülkenberg versenye megpecsételődött az első körben, amikor Fernando Alonsóval ütközött, első szárnyát pedig elveszítette. Végül azonban a 11. helyig fel tudott zárkózni. „Tempó tekintetében elég jól teljesítettem, főleg légüres térben, de nyilvánvaló, hogy időbe kerül, amikor lekörözött vagy. Nagy kár, hogy így történt, ugyanis úgy érzem, hogy az incidens nélkül jócskán a pontszerzők között végezhettem volna. Továbbra is erőt merítek a tempónkból, remélhetőleg a legjobbat nyújtjuk a következő versenyhétvégén is Kanadában” – mondta a német versenyző.

A csapat a konstruktőri bajnokságban is nagyot lépett előre, a sokat méltatott Toro Rossót és a Lotust is megelőzték, a hatodik pozíciót foglalják el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: