DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen nem elégedett a 10. rajthellyel

Egy középcsapatban versenyző átlagos F1-es újonc számára kiváló lenne egy efféle eredmény: Max Verstappen azonban jóval magasabbra helyezte a mércét Monacóban. A gumikat hibáztatja a sikertelen Q3-ért.

A holland versenyző a legelső szabadedzésen második helyet ért el Lewis Hamilton mögött, mindezt úgy, hogy életében akkor vezetett először a monte-carlói pályán – ezek után nem véletlen, hogy a végsőnél sokkal eredményesebb kvalifikációban reménykedett. Az időmérés első etapjában még a harmadik helyen jutott túl a Mercedesek mögött, és a Q2-ben is hatodik lett – az utolsó felvonásban azonban nem tudott megelőzni senkit, holnap a 10. rajtkockából startolhat csak.



„Őszintén megvallva a Q1 egészen jó volt, de már akkor panaszkodtam a csapatnak, hogy jobban fel kell melegítenünk a gumikat. A Q2 már rosszabbul ment, de úgy gondolom, egészen jó kört sikerült összeraknom. A Q3-ban viszont már nem működtek a gumik, és amikor nem működnek, mit tehetsz te?” – magyarázta 1,859 másodperces lemaradását. Csapattársától 26 ezredet kapott.

„A probléma egy vagy két kör után jelentkezik, amikor a hátsók nagyot esnek vissza. Először az első gumikkal történt ez meg a Q1-ben és Q2-ben, a Q3-ban azonban mind a néggyel. Az egész hétvége jól alakult, ilyenkor a Q3-ban is teljesíteni akarsz, de problémáink voltak” – mondta a holland versenyző, aki nemrég még dobogós esélyeiről beszélt. Azt tagadta, hogy a harmadik szabadedzésen elszenvedett balesete bármilyen hatással lett volna teljesítményére. „Kicsit blokkoltam az első kerekeket, aztán így jártam a hátsókkal is, ezért megpördültem. Szerencsére nem esett túl nagy kár, de ahhoz elég, hogy az utolsó 20 percben ne tudjak kimenni. Nagyon lassú sebességnél történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: