DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem ment a hűvösben a Saubernek

A svájci csapat mindkét autóval kiesett a Q1-ben. Az abroncsok nem dolgoztak jól az alacsony hőmérsékletű aszfalton. Mindenki abban bízik, a szerencse kedvezni fog nekik holnap, máskülönben nem várhatnak sokat a futamtól.

A szezon elején megszerzett erős eredmények fényében különösnek tűnik, de Monacóban a Sauber visszacsúszott a mezőny hátsó traktusába: a Manor mellett a svájci volt a másik csapat, amely mindkét pilótával búcsúzott. Felipe Nasr és Marcus Ericsson is lehangoltan keresték a magyarázatot.

„Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy majdnem a rajtrács végéről kell indulnunk. Visszatekintve a szabadedzésekre, mindannyian tudtuk, hogy ez nehéz lesz számunkra” – mondta a holnap 16. rajtkockából induló Felipe Nasr. „Pillanatnyilag a legtöbbet kell kihoznunk a jelenlegi csomagból. Holnap némi szerencsére lesz szükségünk, de Monte-Carlóban vagyunk, az előző versenyekről pedig tudjuk, hogy itt bármi megtörténhet.”



Marcus Ericsson csak a Manorokat tudta megverni, ő 18. lett az időmérőn, 0,412 másodpercet kapott brazil csapattársától. „Nehéz kvalifikáció volt számunkra. Már az első edzés óta szenvedtünk, hogy működésre bírjuk a gumikat a hűvösebb körülmények között. Kissé balszerencsés voltam a forgalommal, ezért időt veszítettem el az utolsó szektorban. De az ilyen megtörténhet a szűk monacói utcákon” – értékelt a 24 éves versenyző.

„Csalódást kelt ez az eredmény” – jelentette ki Monisha Kaltenborn csapatfőnök. „A szabadedzések után egyértelmű volt, hogy nehéz lesz. Ennek ellenére ennél többen reménykedtem. De a monacói utcai pályán minden lehetséges. Kritikus, hogy problémamentes versenyünk legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: