DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyszerre örül és kesereg Button

Alonsóhoz hasonlóan Jenson Button is úgy vélekedik, jóval előrébb is végezhetett volna a monacói F1-es kvalifikáción a 12. helynél. A sárga zászló fosztotta meg idei első Q3-as szereplésétől.

Carlos Sainz és Romain Grosjean büntetése után a 10. és 13. rajthelyről indulhat a McLaren pilótapárosa, Jenson Button és Fernando Alonso, amely sokkal jobb eredmény, mint a szezon eddigi bármelyik időmérőjén. A csapat azonban mégis úgy érzi, többre lehetett volna képes: a műszaki hiba miatt megálló Alonso kiszámolta, hatodik pozícióból is indulhatna, és Jenson Button sem hiszi, hogy a maximumot nyújtotta.

„Mindig van egy kis ’mi lett volna, ha…’ az időmérő után, de ma könnyen beférhettem volna a legjobb tíz közé” – mondta az eredetileg 12. helyen végző Jenson Button a McLaren sajtóközleményében. „Az utolsó Q2-es körömön sok időt veszítettem el, mikor a sárga zászló miatt elemeltem a lábam a gázról. Utána sokat visszanyertem, csak egy tizeddel maradtam el a legjobbamtól, de ez nem lett elég. Úgy gondolom, a Q3-ban szintén jól szórakoztunk volna, két vagy három másik autóval küzdhettünk volna pozícióért.”



„Jól éreztem magam az autóban, habár a tempónk továbbra sem elegendő. De nagy a bizalmam benne, főleg fékezés alatt. A mai teljesítmény jól mutatja az előrelépéseket, melyeket teszünk. A csapat fantasztikus munkát végzett hétvégén, örülniük kell, mert az autó egyre jobb lesz. Ez egy jó kis ugródeszka a jövőre nézve. Célunk az, hogy pontokat szerezzünk holnap” – zárt Button. Ebben az esetben a csapat első egységeit kaparinthatja meg.

A versenyzővel egyetért Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója, aki szintén úgy véli, Button továbbjuthatott volna. „Gyorsan és jól körözött, és ő is egészen biztosan bekerülhetett volna a Q3-ba (akárcsak Alonso). Ha a Saint Devote kanyart normál sebességgel tudta volna bevenni, jócskán a top 10-ben zárhatott volna, és idén először beérhettünk volna a Q3-ba. Tehát, ahogy a brit kollégáim idéznék, nincs értelme a kiömlött tej miatt sírni, de mindazonáltal tagadhatatlanul frusztráltak vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: