DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem érzi elérhetetlennek a dobogót

Bár az első F1-es szabadedzés eredményei ritkán mérvadók, a versenyzők önbizalmának határozottan jót tesznek. Max Verstappen nem tartja lehetetlennek, hogy pódiumra álljon, habár nehéz lesz a Mercedes és Ferrari ellen.

Az idei év során a Mercedes és Ferrari pilótáin kívül még senki sem végzett a pódiumon, az erőviszonyok terén hozzájuk legközelebb álló Williamsnek sem sikerült ez az eredmény. A sort Max Verstappen törné meg – ezzel együtt természetesen új fiatalsági rekordot is felállítana pályafutása mindössze hatodik versenyén. Az önbizalom oka a csütörtöki első szabadedzés, amelynek végén kiváló időt villantott, amely a második pozícióra bizonyult elegendőnek. A teljesítményét dicsérő szavakról már tegnap beszámoltunk.



„Ezen a helyen, ha sok szerencsénk van, másoknak pedig problémáik, valamint sokan esnek ki, mi pedig a pályán tudunk maradni – akkor talán van esélyünk” – mondta Max Verstappen, amikor a dobogós eredmény realitásairól kérdezték. A 17 éves holland életében először jár Monacóban. Az utcai pályák általában kedveznek neki, a Formula-3-ban tripla győzelmet szerzett a német Norisringen, Makaóban pedig a 24. rajthelyről jött fel a 7. pozícióba.

„De ehhez sok szerencsére van szükség. Általában a Mercedesnek és Ferrarinak kell elöl lennie, de ha szerencsések leszünk, akkor talán” – folytatta az ifjú Toro Rosso-pilóta, aki őszintén csodálkozott, mikor szembesült eredményével. „Meglepődtem. A zászló után felnéztem a képernyőre, és nem találtam magam. Azután kicsit magasabbra pillantottam, és akkor megláttam – arra gondoltam, ez akkor egy jó kör volt!”

„Az egész edzésem lassan építettem fel. A szimulátoros tapasztalataim nagyon hasznosnak bizonyultak, és azonnal nagyon jól éreztem magam a pályán. Sok magabiztosságot tudtam szívni magamba. A körök csak úgy jöttök” – ecsetelte a másfél órás tréning menetét Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: