DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Alonso nem ismeri el, hogy hibázott

Korábbi csapattársa ezzel a spanyol F1-es átigazolására utalt a McLarenhez – szerinte Alonso védeni próbálja döntését. A megújult Ferrarinál talán még ő is szívesen versenyezne.

Két évvel ezelőtt Felipe Massa és Fernando Alonso még csapattársakként szolgáltak a Ferrarinál, azóta azonban mindketten különböző utakra sodródtak. A Ferrari mindenesetre erős eredményeket mutat fel kettejük nélkül, és Massa is szépen teljesít a Williamsnél, ahova kiválóan beilleszkedett. Alonso idei váltása a McLaren-Hondára azonban katasztrofálisnak bizonyult, a nagy remények ellenére eddig pontot sem sikerült szereznie.

 Alonso egy ízben arról beszélt, utódja, Sebastian Vettel csak a körülmények szerencsés együttállásának köszönhetően nyert Malajziában. „Ez természetesen nincs így” – reagált a feltételezésre a 34 esztendős Massa a Globo Esporte oldalnak. „Úgy gondolom, Alonso különböző okokat talált ki, hogy megvédhesse a váltást, amely egészen biztosan inkább negatív, mint pozitív.”



„A Ferrari valójában javult. Úgy gondolom, néha nehéz elismerni, hogy hibáztál. A Ferrari mindent megváltoztatott” – tért ki arra, amikor arról kérdezték, csak az autó javult-e. „Az elnököt, a csapatfőnököt. Már egy egészen más istálló.” Arra, hogy a megújult csapatban szívesen maradt volna, Massa így válaszolt: „Talán igen.”

Míg a brazil a Ferraritól érkezett a Williamshez, csapattársa, Valtteri Bottas következő istállója épp a maranellói lehet. „Ezt a lépést meghozhatja a jövőben, de nem gondolom, hogy a következő évben így fog történni. A Williamsnek ugyanis szerződési opciója van vele. De ami a jövőt illeti, a Ferrari versenyképesebb. Megmutatta, hogy potenciálja van a győzelemre, és hogy újra harcoljon a bajnokságért. Ha jó ajánlatot kap, hogy a Ferrarihoz menjen, miért ne tenné?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: