DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Hamilton jogosan keres ennyit

Az osztrák háromszoros világbajnok azt is elárulta, hogy a Manhattanben lakást vásárolni készülő brit F1-es szerződéshosszabbítása milyen részletek miatt csúszott ennyit.

A monacói versenyhétvége eddigi fő eseménye Lewis Hamilton új hároméves szerződésének – régóta várt – bejelentése volt. A megállapodás hosszán kívül más részlet eddig nem látott napvilágot, így csak találgatni lehet, Hamilton mekkora fizetést fog kapni a következő évtől: egyes médiumok 100 millió dollárról, mások ugyanennyi fontról számoltak be (27-49 milliárd forint) a 2018-ig terjedő időtartamra. Ami egészen biztosnak tekinthető, új fizetésével Hamilton a mezőny legjobban kereső versenyzője lesz.



A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda úgy véli, a 30 éves brit megérdemli fizetését, és ekkora bér illetné a mezőny többi nagyágyúját is. „A világbajnokok, mint Vettel, Alonso és Hamilton nagyjából mind ugyanannyit érdemelnek” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

Ugyancsak a szókimondó Lauda volt az, akitől érdemi részletek derültek ki arról, miért húzódott ennyi ideig a megegyezés. „A szerződés fő része nem okozott problémát. Bonyolultabbak voltak a részletek a PR-szereplésekkel, szponzori eseményekkel, arról, hogy megtarthatja-e az autóját az év végén” – magyarázta a háromszoros világbajnok.

Nem fogja pezsgővel ünnepelni az új szerződést, jelentette ki Hamilton szerdán, a New York Post lap azonban mégis arról számolt be, a versenyző egy 30 millió dollár értékű, felhőkarcoló legfelső szintjén levő luxuslakást szeretne vásárolni Alsó-Manhattenben.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: