DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton a vízen fekete-fehérben gondolkodik

Lewis Hamilton aligha kezdhette volna jobban az F1-es Monacói Nagydíj hétvégéjét, hiszen mindkét edzést az élen zárta, ráadásul az utolsó percekben még egy érdekes felfedezést is tett.

Dppi_00115006_396



Bár ő sem körözött sokat délután, Hamilton elégedett a dolgok eddigi alakulásával a Hercegség utcáin, ahol a pálya kihívásai évről évre lenyűgözik őt.

„Nagyszerű első napom volt” - állapította meg a brit. „Minden évben megdöbbent, hogy mennyire gyorsan kell gondolkodnunk ezen a pályán, hiszen rengeteg információt kapunk, és jobb reakciókra van szükség, mint bárhol máshol. A cél mindig az, hogy a lehető leggyorsabban felvegyük az iramot és határozottak, pontosak legyünk a beállításokkal, így elkerülve, hogy rossz irányba induljunk el. Amikor elkezdett esni, nem volt szükségünk a kockázatvállalásra, ezért a garázsban maradtunk, de a végén megtett köröm során fény derült arra, hogy a fehér vonalakat eltakaró fekete festék még annál is jobban csúszik, mint maguk a fehér vonalak!”

Nico Rosberg egyelőre nem volt olyan gyors, mint csapattársa, de ennek pontosan tudja az okát. Az előző két itteni verseny győzteseként pedig biztos, hogy számíthatunk tőle előrelépésre a hétvégén - és ezzel ő maga is tisztában van.

„Jó érzés ismét ezen a legendás pályán lenni, az autó pedig nagyszerű érzést nyújt. Számomra Monaco az év fénypontja. Ismét nagyon gyorsak vagyunk itt, így magabiztos vagyok a hétvégét illetően. Ma nem állt össze minden számomra, gyakran forgalomba kerültem, így a következő edzés szombat délelőtt nagyon fontos lesz” - mutatott rá Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: