DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Figyeljenek oda Alex Lynnre

A Williams tesztpilótája ma mutatkozik be F1-es csapata színeiben a pályán. Felipe Massa szívesen ad tanácsokat az ifjú britnek, ha szüksége van rá. Segítőkészsége Schumacherhez vezethető vissza.

A most 21 esztendős Alex Lynn tavaly érte el pályafutása legnagyobb sikerét, amikor is – Valtteri Bottashoz és Danyiil Kvjathoz hasonlóan újoncként – megnyerte a GP3 bajnoki címét. Akkor még a Red Bull támogatását élvezte, mivel azonban úgy érezte, a döntés kifizetődőbb lesz karrierje szempontjából, a Williams fejlesztőpilótai állására cserélte az energiaitalos társaságot. A csapat már akkor bejelentette, hogy autójukban először a szezon közbeni barcelonai teszten ülhet: Lynn ma, a gyakorlás második napján veszi kézbe az FW37-et.

A modellt tegnap vezető Felipe Massa elárulta: a múlt hétvégén első GP2-es győzelmét megszerző angolt ő vezette be az F1-es autók kezelésének rejtelmeibe. „Követte a tesztet, én pedig végig beszélgettem vele, elmondtam neki, milyen az autó, hogyan kell vezetni, beszéltem az egyensúlyról, hogyan kell dolgozni a motorral és gumikkal…” – idézi a crash.net a rutinos brazil pilótát.



„Biztos vagyok benne, hogy jó munkát fog végezni. Nagyon jó versenyt teljesített vasárnap. Mindig érdekes, ha egy fiatal versenyző vezethet, ezért remélem, hogy élvezni fogja. Ha segíteni tudnék, szép dolog lenne. Nincsenek ezzel problémáim. Örömmel segítettem nekik, Felipének (Nasr) és Susie-nak (Wolff) is. Úgy gondolom, fontos, hogy jó csapatként dolgozzunk együtt.”

Massa elárulta, azért ilyen készséges a Williamsnél megforduló pilótákkal, hogy visszaadja azt, amit ő kapott másoktól, mikor még maga is rutintalannak számított. „Én megkaptam az esélyt, hogy különösen tapasztalt versenyzőktől tanuljak, mikor a Ferrarinál voltam, mint Michaeltől és Rubenstől. Talán a jövőben már nem leszek itt, ezért fontos, hogy átadjam, amit tudok” – zárt a 34 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: