DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Banális okból esett ki Alonso Barcelonában

Kiderült, mi vezetett Fernando Alonso barcelonai kieséséhez: a spanyol F1-esnek egy furcsa véletlen miatt kellett feladnia a futamot – nem az első alkalom ez, korábban Kimi Raikkönen is járt már így.

Fernando Alonsónak idő előtt fel kellett adnia hazai versenyét, a kétszeres világbajnok egészen pontosan a Spanyol Nagydíj első kiesője lett vasárnap délután. A McLarenhez idén visszatérő pilóta nem sokkal az első kiállása után jelentett fékproblémát csapata felé, akik azonnal be is hívták a bokszba.

Alonsónak ráadásul az is problémát okozott, hogy megállítsa versenygépét, amikor beérkezett a garázs elé, s az emelőt tartó McLaren-szerelőnek félre kellett ugrania, hogy el ne üsse őt a spanyol, akinek blokkoltak a kerekei. Alonsót arra utasították, hogy állítsa le az autót, mivel a fékek túlmelegedtek, ami lehetetlenné tette a biztonságos folytatást.

alonso_barce2



Ezt követően a McLaren természetesen elkezdte vizsgálni a dolgot, s egy letéphető sisakfóliát találtak, mely a csapat saját bokszutcai felvétele szerint elzárta a fékcsatornát, amíg az autó mozgásban volt. „A Fernando versenyének véget vető fékproblémát egy letéphető sisakrostély-fólia okozta, mely beakadt, és elzárta a levegő útját a fékcsatornában” – erősítette meg a motorsport.com értesülését a csapat egyik szóvivője.

Nem az első alkalom, hogy ebből az okból esik ki egy versenyző egy futamról: Kimi Raikkönen rekordhosszúságú pontszerző, illetve célba érkezési sorozata például ugyanezért szakadt meg a 2013-as Belga Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: