DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

Érdemesebb a WTCC-re járni, mint az F1-re?

A hétvégi WTCC-futam kapcsán kaptunk egy elgondolkodtató olvasói véleményt, melyet úgy döntöttünk, hogy vitaindítóként használunk a címben megfogalmazott kérdéshez. WTCC vagy Formula-1?

A Facebookon érkezett hozzánk egy igen hosszú és roppantul elgondolkodtató hozzászólás a hungaroringi WTCC- és Formula-1-es futamokkal kapcsolatban. Úgy döntöttünk, hogy (szerkesztett formában, de változtatás nélkül) közreadjuk azt honlapunkon is, mivel kiváló vitaindító lehet a következő kérdéshez: magyar szurkolóként érdemesebb a túraautó-világbajnokságra kilátogatni, mint a száguldó cirkusz júliusi versenyhétvégéjére?

„Több mint húsz éve járok a Hungaroringre, sőt ott voltam az első Forma-1-es futamon is. Soha, de soha nem éreztem magam olyan jól ezen a pályán, mint múlt vasárnap. Pár sorban leírom, miért. Először is: az, hogy magyar versenyzőnek szurkolhatok úgy, hogy esélye is van a győzelemre, ritkán adatik meg. Az pedig, hogy ez meg is történik, ráadásul egy nap alatt kétszer... Nem mindennapi dolog.

michelisz_2015_hung



De folytatom: ha egy Forma-1-es futamra négyen ellátogatunk a családdal, min. 40 ezer forintot fizetünk, és valamelyik dombról látunk egy, maximum két kanyart. Most 15 ezer forintot fizettünk (a fiaim 8, illetve 11 évesek) és a fedett tribünön ültünk, paddock-belépőnk volt, s a pálya, valamint a bokszutca olyan részeit láthattuk, amelyeket eddig soha. A fiúk láthatták a kamionokat, a kirakott abroncsokat és néhány méterről olyan pilótákat, akiket utána a rajtrácson, vagy a pályán. Ez a Forma-1-ben számunkra elképzelhetetlen. Norbi fiam szúrta ki a Tarquinivel beszélgető Michelisz Norbit, szerintem amíg él, nem fogja elfelejteni.

Egy nap alatt kétszer láthattuk, ahogy a futamgyőztes magyar zászlót lobogtat, mindezt úgy, hogy a nyilvánvaló hendikepet legyőzték a lelkesedésükkel, tálentumukkal, és a csapat leleményességével. A Citroen bolszával szemben ültünk le és betegre nevettem magam, hogy a kutya nem volt kíváncsi rájuk! Nem is ragozom tovább: köszönünk mindent. Fel fogom tenni a kérdést a fiúknak: elmenjünk-e egyáltalán a Forma-1-re, vagy sem. Lehet, hogy inkább gokartozni megyünk ugyanennyiből – annak legalább van értelme.”

Egyetértetek olvasónkkal? Valóban érdemesebb a WTCC-re kijárni, ahol jóval kisebb összegből több dolgot láthat az ember közelebbről, s emellett arra is van esélye, hogy magyar sikert ünnepeljen? Vagy a Formula-1 számodra olyan élményt nyújt, amit semmi sem pótolhat? Mondd el itt a kommentek közt vagy a Facebookon!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: