DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber és Vettel fátylat borítottak a múltra

Pár éve még alig múlt el versenyhétvége anélkül, hogy nézeteltérésük legyen egymással, most azonban már jóban van Mark Webber és Sebastian Vettel. Az ausztrál szerint sokat segít, hogy már nem csapattársak az F1-ben.

Webber és Vettel 2009 és 2013 között öt éven át voltak kollegák a Red Bullnál, amely során a németnek jóval nagyobb sikerekben volt része, hiszen négy bajnoki címig jutott az ausztrál kilenc futamgyőzelmével szemben. Kettejük viszonya a többnyire egyértelmű erőviszonyok ellenére sem volt rózsás, hiszen Webber folyamatosan háttérbe szorítva érezte magát, és vitáik többször is nyilvánosság előtt zajlottak: emlékezhetünk a 2010-es törökországi ütközésükre, a silverstone-i szárnymizériájukra, vagy éppen a 2013-as sepangi zűrzavarra.

Dppi_00113021_451



Mára azonban mindkét pilóta továbblépett a Red Bulltól - Webber a WEC-ben második szezonját tölti a Porschéval, Vettel pedig a Ferrarinál keresett új kihívást. Az ausztrál elmondása szerint korábbi ellenségeskedésük már a múlté, immár képesek hosszú órákon át is beszélgetni, ami a múltban elképzelhetetlen lett volna.   

„Az Ausztrál Nagydíj után együtt repültünk Melbourne-ből Dubajba, egymás mellett ültünk és jót beszélgettünk” - árulta el Webber a Gulf News hírportálnak nyilatkozva. „Az idő begyógyítja a sebeket. Amikor az ember benne van a körforgásban és ugyanazért a célért harcol a csapattársa ellen, akkor nagyon nehéz tisztán látni, a szezonok csak jönnek egymás után. Azok az idők viszont már véget értek. Akkoriban nem értettünk egyet bizonyos dolgokban, de ha levesszük a sisakot, ezek a nézeteltérések megszűnnek.”

„Elég hosszú ideig csapattársak voltunk, és Sebastian trófeagyűjteménye kicsit máshogy nézett ki, mint az enyém. Ő rengeteget ki tudott hozni a helyzetből, mialatt a Red Bull igencsak sikeres időszakot élt meg. Az ilyen szituációk mindig feszültséggel járnak a munkakörnyezetben, és ez a személyes kapcsolatunkba is begyűrűzött. A 2013-as malajziai történések már csak a habot jelentették a tortán a négy éven át tartó nehéz kapcsolatunkban. Most, hogy már nem egymással versenyzünk, hogy nem ugyanabban a ringben harcolunk, teljesen máshogy tekintünk egymásra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: