DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Továbbra sem tett le az idei dobogóról a Honda

Jelenleg úgy állnak, mint a Manor, de az év végére azt akarják elérni, ami eddig idén csak a Mercedesnek és a Ferrarinak sikerült. Tényleg lehetséges, hogy a McLaren-Honda dobogóra álljon?

A felvezetésben elhangzó kijelentés túlzásnak tűnhet, de a számokat nézve semmiképpen sem az. A McLaren ugyanis négy futam után még mindig nulla ponttal áll a tabellán, és a Manor az egyedüli másik csapat, amelynek még nem sikerült feliratkoznia a pontszerzők közé. Persze a wokingiak nagy léptekben zárkóznak fel az előttük állókra, és Fernando Alonso szerint Barcelonában már az időmérőn és a versenyen is lesz esélyük a legjobb tíz elérésére - amitől egyébként eddig sem álltak távolt.

arai



A tempóhiány fő okát egyelőre az új szabályokkal még ismerkedő Honda jelenti, de a japánok a nehéz kezdés ellenére sem tettek le céljaikról.

„Napról napra fejlődést figyelhetünk meg. Biztos vagyok benne, hogy a törekvéseink végül eredményekben is megmutatkoznak majd” - bizakodott a Turun Sanomatnak nyilatkozva Yasuhisha Arai, a Honda F1-es programjának vezetője. „Rengeteget készültünk az európai versenyekre. Egyelőre persze még nem értük el, amit akartunk, de már eddig is hatalmas előrelépéseket tettünk, amit Bahreinben Alonso időmérős- és versenytempójából is láthattunk. Ezt ahhoz hasonlítanám, hogy jelenleg egy hegyen mászunk felfelé, de még nem jutottunk el a csúcsig. Viszont a hátralévő 15 versenyre a dobogó elérése a célunk.”

A pódiumra idén még csupán a Mercedes és a Ferrari pilótái állhattak fel, hiszen ha velük semmi baj nem történik, az erősorrend harmadik helyén álló Williams is képtelen tartani az élmezőny tempóját. Ahhoz, hogy a Hondánál dobogóban reménykedhessenek, jelen állás szerint legalább a grove-i istálló szintjére fel kell érniük a McLarennel.

Amikor arról kérdezték, hogy nehezebbnek bizonyulnak-e számukra az F1 idei kihívásai, mint azt előzetesen várták, Arai így felet: „Nem mondanám, hogy nehéz, inkább összetett. A Honda számára most az a fontos, hogy megváltoztassuk a munkakultúránkat, így jelenleg az összhang, a tanulás és a vezetés részleteit próbáljuk finomhangolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: