DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso újra találkozik barcelonai orvosaival

Fernando Alonso a hétvégén visszatér a barcelonai F1-es versenypályára, ahol februári balesetével a téli tesztidőszak legfelkapottabb beszédtémáját okozta. A spanyol arra készül, hogy köszönetet mondjon orvosainak.

A február 22-i történésekről és utózöngéiről már annyit beszéltek az azt követő hetekben, hogy aligha kell bárkinek is ecsetelni a részleteket. A spanyol szokatlan balesetet szenvedett a katalán versenypálya 3-as kanyarjában, amikor autója hirtelen irányt váltva jobb oldalra vágódott és a falnak csapódott. Alonsót gyanúsan sokáig, négy napig tartották bent a kórházban, majd a szezonnyitót is kihagyta, ami bőven elég volt ahhoz, hogy különféle találgatások terjedjenek el a baleset körülményeivel és a spanyol állapotával kapcsolatban - ezeket pedig tovább táplálta az a tény, hogy senki nem állt elő egyértelmű magyarázattal a történtekről.

fernando-alonso-lara-alvarez-7-750x496



Alonso aztán Sepangban visszatért, és mivel látszólag minden rendben volt vele, hamarosan szinte teljesen feledésbe is merült a baleset. A kétszeres bajnok azonban nem feledkezett meg az őt segítő kórházi személyzetről, hiszen az El Mundo értesülései szerint a pilóta azt tervezi, hogy a versenyhétvége előtt köszönete jeléül meghívja vacsorára a Hospital General de Catalunya egyes dolgozóit.

A baleset során történtekről az FIA továbbra sem fejtette ki hivatalos álláspontját, a McLaren pedig többször is ellentmondásba keveredett saját magával és Alonsóval, amikor válaszolni próbáltak az érdeklődő kérdésekre. Ron Dennis, a csapat vezérigazgatója szerint azonban ezt is csak a közvélemény túlozta el.

„Szerintem mindenki az igazat mondta, de sajnos az emberek ezt is a negatív oldalról nézték” - nyilatkozta Dennis a SkySportsnak. „Ha Fernando valami furcsát érzett az autóban a baleset előtt, azt nem tudom megcáfolni, de immár mindannyian csak előre tekintünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: