DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda nem használt zsetonokat Barcelonára

A McLaren motorszállítója az előzetes tervekkel ellentétben nem fog egyet sem használni a motorfejlesztésre szánt 9 zsetonból az F1-es Spanyol Nagydíjra - a japánok felkészültnek érzik magukat.

Annak ellenére, hogy a Spanyol Nagydíjat megelőző három hetes szünet a legtöbb csapat számára a végeláthatatlan fejlesztésről szólt, a Honda úgy döntött, hogy nem használ fel egyet sem a maradék kilenc zsetonjából motorfejlesztésre. A megoldásokat a kasztni és az erőforrás más területein kell keresni – vélik a McLarennél, ezért a megbízhatóság és a vezethetőség volt az elsődleges szempont a módosítások terén, valamint változtattak a motorok egyes elemeinek gyártási metódusán is.



„A Spanyol GP előtti szünet hasznos volt a Honda számára, hogy reflektálni tudjunk az első négy verseny történéseire, hogy mit tettünk rosszul és mit nem, és hogy felkészüljünk az előttünk álló európai versenyekre” – mondta az Autosportnak Yasuhisa Arai, a Honda motorsport-vezetője.

„Remélem, hogy Spanyolországban ismét komoly előrelépést fogunk tenni a Hondánál, hiszen a motoron végzett munkálataink a vezethetőséget és a megbízhatóságot hivatottak javítani. Hozzánk hasonlóan a McLaren is produktív két héten van túl, és szintén hoz magával fejlesztéseket – meglátjuk, hogy az autó egészben hogyan fog teljesíteni majd a pályán. Magabiztosak vagyunk, hogy minden közösen megtett lépés jó irányba vezet majd, és hogy ismét bizonyíthassuk folyamatos előrelépésünket” – tette hozzá Arai.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 8990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: