DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Hamiltonnak csak nyúlfarknyi előnye van

A Mercedes sportigazgatója szerint Rosberg 27 pontos hátránya ellenére vissza fog térni a bajnoki játszmába, sőt, még a csapatát szorongató Ferrarikat sem írná le teljesen.

Amikor igazán számított, Nico Rosberg eddig egyetlen alkalommal sem tudott fölénybe kerülni Lewis Hamiltonnal szemben a 2015-ös idényben: a német pilóta a négy időmérő edzésen és a négy versenyen is alulmaradt karrierje zenitjén lévő csapattársával szemben, sőt, legutóbb még Kimi Raikkönen is közéjük férkőzött, így 27 pontosra nyílt az olló kettejük között.

Rosberg tavaly több alkalommal is aláhúzta, hogy oda tudja tenni magát, ha igazán szükséges, de a nagy dobbantás ebben az évben még várat magára. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója nem látja okát, hogy a tavaly öt győzelemig jutó versenyző miért ne tudna visszavágni az eddigi vereségekért.



„Ha a Kínában közöttük lévő időmérős különbségre tekintünk, észrevehetjük, hogy csak négy század választotta el őket egymástól. Ez nem azt mutatja, hogy valakit simán legyőztek. Ez a nyúlfarknyi differencia viszont elég volt Lewisnak ahhoz, hogy megszerezze a pole-t, és hogy kezében tartsa a versenyt. A helyzet egészen máshogy alakult volna, ha Nico élen tud végezni a kvalifikáción.”

Wolff az Autosportnak elmondta a német erényeit is. „Nem lenne a Forma-1-ben, és nem lenne többszörös futamgyőztes, ha néhány verseny után motivációját vesztené. Azt várom, hogy visszatérjen a küzdelembe. Azt nem tudom, hogy mikor fog megtörténni, de semmi kétségem afelől, hogy így lesz.”

A Mercedes-vezető a tavalyihoz hasonlóan idén is végig nyitott bajnoki csatát vár, és szerinte a Ferrari is beleszólhat majd az eredmények alakulásába. „Még akkor is, ha egy-kettőben végzünk, ők pedig a harmadik-negyedik pozícióban, de hosszú a szezon. Ennek során ki fog derülni, ki marad versenyképes arra, hogy a bajnokságért harcoljon. Bárhogy lesz is, azt várom, hogy Lewis és Nico továbbra is így folytassa, és akkor a Ferrarit kihúzhatjuk az egyenletből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: