DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: Button Monacóra várja az áttörést

Jean Alesi pozitív példája lebeg Jenson Button szeme előtt, aki szerint az önbizalom nagyon magasra repítheti az F1-es versenynaptár ékkövében, a május végi Monacói Nagydíjon.

Bár a McLaren már a Spanyol Nagydíjon jelentős javulást érhet el azzal, hogy egy a korábbinál fejlettebb Honda-erőforrást vetnek be, a 2009-es világbajnok Jenson Button már Monacón tartja a szemét, hiszen úgy érzi, hogy a Hercegségben lehet először esélyük egy igazán jó eredményre. A spanyol helyszínen ugyanis jócskán kijöhetnek a wokingiak hátrányai: az erő és a végsebesség hiánya.

Monacóban viszont minden adott lehet az áttöréshez, nyilatkozta Button az Autosportnak: „Határozottan jó érzésem van ezzel a versennyel kapcsolatban, persze van még pár terület, ahol az autónknak erősödnie kell addig. Érdekes lesz azon a helyszínen vezetni az autót, hiszen nagyon trükkös megtalálni a határokat. Ha magabiztos vagy az autódban, az rengeteget számíthat.”

button_jerez



Button a 2000-es futamot hozta példaként, ahol Jean Alesi az egyébként a mezőny végébe tartozó Prosttal a hetedik pozícióba tudta magát kvalifikálni, s ezen a helyen autózott egészen addig, amíg váltóhiba miatt ki nem esett a versenyből.

„Emlékszem, hogy Jean Alesi egy Prosttal is remek munkát tudott végezni, mivel bízott az autójában és jó volt az egyensúlya is. Nem állt valami sok leszorítóerő a rendelkezésére, de így is működött a dolog, ami csak növelte az önbizalmát. Erre persze mindenhol szükséged van, hiszen a mezőny többsége nagyon tehetséges, ez egy igazi mentális játék – különösképpen Monacóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: