DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Maldonado 2012-es győzelméből merít erőt

A venezuelai az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseként sikerült diadalmaskodnia az F1-es Spanyol Nagydíjon három évvel ezelőtt - szerinte most nagy szükség van rá, hogy erőt merítsen belőle.

Nem valószínű, hogy Pastor Maldonado meg tudja ismételni 2012-es sikerét, ahol pole-pozícióból indulva, Fernando Alonsót és Kimi Raikkönent maga mögött tartva, élete első és eddigi egyetlen győzelmét szerezte a katalán pályán. Akkor minden összejött, a csapat és pilóta is zenitjén teljesített, bizonyítva, hogy nem csak támogatói miatt került be a Forma-1-be a 2010-ben a GP2-ben is győzni tudó venezuelai. Sokan mégis hajlamosak még mindig fizetős pilótának titulálni, főleg eredményei miatt – idén például még nem sikerült pontot szereznie az egyébként egyre jobban teljesítő Lotusszal.



„Az egy nagyszerű nap volt a karrieremben, hiszen Fernandót hazai közönsége előtt tudtam legyőzni” – idézte Maldonadót a Crash.net. „Megérdemeltük azt a diadalt, hiszen egész verseny alatt komoly nyomást helyezett ránk a Ferrari. Az emberek elfelejtették, hogy pénteken még a 10-en kívül voltam, szombatra mégis fejlődni tudtunk, és a második helyre kvalifikáltunk. Lewis Hamilton kizárása után aztán pole lett belőle, és tudtuk, hogy esélyünk van a győzelemre.”

Noha azóta még a dobogóra sem sikerült felállnia, Maldonado az akkori győzelméből merít erőt nehéz napjai során – 2014-ben csak két pontot tudott szerezni, az idei első négy verseny során még annyit sem. „Az akkori 17. helyem az első edzésen megmutatta, miért nem kel soha feladni a Forma-1-ben. Az a győzelem magabiztosságot adott nekem, mert az első F1-es évem nem sikerült túl jól, és amint az autó egyre jobb lett, képes voltam arra, hogy a toppilótákkal csatázzak. Megváltozott a hozzáállásom, és amikor nehéz helyzetben vagyok, ez segít túllendülni rajta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: