DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gyengülni fog a Sauber Barcelonára

A 2015-ös szezon nagy meglepetése volt eddig a Sauber F1-es csapata, de brazlil pilótájuk, Felipe Nasr szerint a kékek jó formája nem fog sokáig tartani, és lehet, már a következő versenyen visszaesnek.

A Sauber remek idénykezdete ellenére félő, hogy az ellenfelek fejlődésével fordított arányban fog hátraesni az idény egyik meglepetéscsapata – legalábbis Felipe Nasr szerint, aki a hinwiliek eddigi legjobb eredményét érte el melbourne-i ötödik helyével. A brazil azóta nem tudta megismételni bravúrját, sőt, lehet, hogy erre egyhamar nem is lesz rá lehetősége.



„Barcelona fordulópont lesz a csapatok számára, hiszen legtöbbjük átalakított autóval érkezik majd oda” – mondta a pilóta a brazil Globónak. „Nem tudom, hogy most is olyan közel leszünk-e a pontszerző helyekhez, mint az első néhány verseny során. Mindenesetre nagyszerű teszt lesz számunkra, hiszen megtudjuk majd, hogy hol állunk, és annak is tudatában vagyunk, hogy a dolgok versenyről versenyre csak egyre nehezebbek lesznek.”

Természetesen a Saubernél sem tétlenkedtek a háromhetes szünetben, és kisebb módosításokkal érkeznek meg majd a montmelói hegyek lábához. „Főleg aerodinamikai fejlesztésekkel készülünk a következő versenyre. Már Kínába is új első szárnyat vittünk el, de sajnos nem úgy működött, ahogyan azt vártuk. Barcelonára ezt is módosították a gyárban, és reméljük, hogy nagyobb teljesítményt érhetünk el a segítségével” – tette hozzá a 22 éves brazíliavárosi versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: