DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: A Red Bull még a Ferrarit is elkaphatja

Az elmúlt hetek áskálódásai után úgy tűnik, hogy felcsillant a fény a Red Bull F1-es csapatánál - olyannyira, hogy a csapatfőnök szerint nemhogy a Williamst, de még a Ferrarit is utol tudják érni.

Négy futam a Red Bull a negyedik helyen áll a pontversenyben, és nem elég, hogy teljesítményhátrányban vannak az élcsapatokhoz képest, a megbízhatósággal is hadilábon állnak, ami igen komoly szóváltásokat eredményezett az elmúlt másfél hónap során köztük, és a Renault között. Mea culpa helyett azonban előre szeretnének tekinteni, és mindkét fél sokat vár a soron következő Spanyol Nagydíjtól.



„Nos, messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk, de látható a fejlődés” – nyilatkozta Christian Horner a Red Bull hivatalos honlapjának adott interjújában. „Úgy gondolom, hogy eddig Bahrein volt a legerősebb versenyünk, és láttuk a motorok terén is, hogy a Renault-nak sikerült előrelépnie. Szerintem ez a két hét alkalmas volt nekik arra, hogy fejlesszék erőforrásaikat, és hogy megszüntessenek néhány múltbéli meghibásodást. Reméljük, hogy mindezeknek meg lesz a hatása Barcelonában.”

Horner hozzátette, hogy ez a fejlődés akár azt is eredményezheti, hogy elkapják a Williamst, de a Ferrarit sem akarják szem elől téveszteni. „Az a célunk, hogy fejlesszünk az autón. A tavalyi nehéz kezdet után is vissza tudtunk térni, és az elkövetkező néhány versenyen nyomás alá szeretnénk helyezni a Williamst és a Ferrarit is.”

„A csapat sokáig nyerő pozícióban volt, így frusztráló, hogy nem ott vagyunk, ahol korábban éveket eltöltöttünk. De nagyszerű, hogy a mostani helyzetünket mindenki motiváló erőként fogja fel. Leszegett fejjel dolgozunk tovább, mindenki keményen odateszi magát, ennek eredménye az a fejlődés, amit láthatunk néhány területen” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: