DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Festést válthat a McLaren Spanyolországra

Több, csapathoz közel álló forrás is azt állítja, hogy a csapat új külsővel érkezik majd Barcelonába, Ron Dennis viszont azt árulta el, hogy a csapatban ellentmondások voltak az autó színét illetően.

Mindenki izgatottan várta januárban a McLaren új festését, ami a Mercedes távozásával, és a Honda érkezésével nyilvánvaló volt, hogy változni fog. Többen ismét látni szerették volna a csapat legdicsőbb napjaira emlékeztető piros-fehér színösszeállítást, mások előtt a hőskor narancssárga McLarenjei jelentek meg, de a történelem kedvelőinek mélységesen csalódniuk kellett. Az MP430-as ugyanazt a fekete-ezüst-vörös színkombinációt kapta, mint majdnem minden elődje 1997 óta.

Négy verseny elteltével azonban könnyen lehet, hogy változik a helyzet, hiszen csapathoz közel álló források szerint a McLaren módosítást tervez festésén, és az elismert F1-es újságíró, Peter Winsdor is várakozását fejezte ki Twitter-csatornáján. A lehetséges színekről még nincs hír, Ron Dennis azonban elmondta, hogy csapaton belül korábban voltak is nézeteltérések emiatt.



„Néhányan azt mondták a McLarennél: „Miért nem lehet narancssárga?”, erre én: miért? Amire azt válaszolták, hogy „Ez volt a McLaren régi színe.” Nos, ki is mondták, hogy régi, szóval miért akarunk visszamenni az időben? Egy esztétikailag megnyerő külsőt csináljunk? De milyen oknál fogva tennénk így? A mostaniak a McLaren tradicionális színei, régóta ezek kombinációit használjuk. Csak akkor fog megváltozni, ha új szponzor érkezik hozzánk, azért viszont nem, hogy néhány ember boldogabb legyen a cégnél, akik narancsszínűt, vagy citromsárgát akarnak.”

Dennis azt is elmondta, melyiket tartja a csapat „hivatalos” színének. „A fluoreszkáló vörös a miénk. Nagyobb örökségünk van ebben, mint bármely más színben. De még egyszer elmondom, egy stílusos dizájnt pártolnék, és ahogyan fejlődünk… még észrevehetőbb lenne, ha hirtelen egy világoszöld autóval rukkolnánk ki, és a többiek tudnák, hogy pénzes támogató érkezett a csapathoz. Miért kell azokra hallgatni, akik a Twitteren találgatnak?”

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi festés nem emlékezteti-e az embereket a Mercedesre, így válaszolt: „A mostanit nem is hívnám ezüstnek. Olyan véleményeket hallunk, melyeket mindenki hangoztat, a Twitteren beszélnek róla, vagy épp a csapaton belül. Nincs megoldás erre a problémára, és igen, meg tudjuk változtatni a festést, de kérdem én, miért? Csak azért, hogy szebb legyen? Az nem elég ok a számomra. Viszont meg fog változni, de azt nem mondom el, mikor” – tette hozzá sejtelmesen a csapat vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: