DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso túl lassúnak tartja a mai F1-es autókat

A spanyol pilóta sokkal jobban élvezte a vezetést a kétezres évek közepén, és letett róla, hogy befolyással legyen a sportág jövőjére - de ha egyszer nyerne, nem érdekelné, milyen sebesség mellett tenné azt.

Még mindig a levegőben függ, hogy milyen szabályok mellett versenyezhet a Forma-1 mezőnye 2017-től: van olyan, aki meg szeretne maradni a jelenlegi formulánál, mások erőteljesebb aggregátokat szeretnének, és nehezebben vezethető autókat – ez utóbbiak táborába tartozik Fernando Alonso is, aki túl lassúnak találja a mai F1-es gépeket.



„Úgy gondolom, hogy ezek a járgányok különböznek a régebbiektől, mert lassabbak és nehezebbek” – idézte a spanyol pilótát az ESPN honlapja. „Kínában 1:43 körül alakultak az idők, míg 2004-ben ugyanez 1:33-nál mozgott – ez 10 másodperces differencia. Amikor ennyivel lassabban mész, már nem ugyanolyan érzés vezetni az autót, de másfelől a sportág DNS-e ugyanaz maradt: versenyezni mások ellen, legyőzni másokat, és okosabbnak lenni másoknál.”

„Amikor gokartozom a barátaimmal, 50 km/h-val hajtok, mégis nagyszerű érzés, és nem számít, milyen gyorsan megyünk, csak élvezzük a versenyzést. Ha viszont igazi Forma-1-es érzésről van szó, meg kell, mondjam, nagyon lassúak vagyunk” – tette hozzá a spanyol, aki azt is elmondta, hogy manapság a pilóták nem lehetnek befolyással a szabályok alakulásába.

„Nagyon nehéz a helyzetünk ebből a szempontból. Versenyzőként sok mindenbe lehet beleszólásunk és sok dolgot és kérhetünk, de annyi érdekeltség fonódik össze a sportágban, annyiféle üzlet hatja át az egészet, és annyi gyártó szerepel benne, hogy ezek felülírják a versenyzők véleményét. Akkor is szereted a versenyzést, ha gokartozol, így ez csak győzelem kérdése múlik” – mondta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: