DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Maldonado idén eddig csak áldozat volt?

A Lotus F1-es csapatának második embere, Federico Gastaldi szerint nem szabad egy legyintéssel elintézni Maldonado idei teljesítményét, hiszen önhibáján kívül áll 0 ponttal a venezuelai.

A Lotus szokásos futam előtti sajtóelőzetesét ezúttal nemcsak fogadkozásra, és a pálya bemutatására használta, hanem arra is, hogy kicsit mosdassa versenyzőjét, Pastor Maldonadót, akinek szokás szerint roppant nehezen kezdődött az éve, ám Federico Gastaldi helyettes csapatvezető hangsúlyozta, hogy ezúttal nem a venezuelait terheli a felelősség mindezért.

maldonado_crash_aust



Maldonado az első négy hétvégén több incidensbe is belekeveredett, melyek Gastaldi elmondása szerint megakadályozták abban, hogy kamatoztassa tudását: „Pastor igazán jól vezet, de sajnos túl sokszor lett mások hibáinak áldozata. Tudjuk, hogy szereti az E23-at, és hogy igazán jó tempóban képes vezetni az autót. Még mindig várjuk az első 2015-ös pontjait, senki nem vágyik erre jobban, mint ő maga.”

 

Tény és való, hogy Maldonado a szezon során már kétszer esett ki olyan balesetek miatt, melyeket nem lehet egyszerűen az ő nyakába varrni: Ausztráliában egy rajt utáni koccanás miatt kötött ki a falban, s Jenson Buttonnal is volt már egy versenyének véget vető találkozása idén. Most viszont arra a pályára érkezik, ahol 2012-ben általános megdöbbenést keltve futamot nyert, talán épp itt szakad majd meg a negatív sorozat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: