DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így telt Kimi Raikkönen pénteki napja

A finn F1-es sztár május 1-jén Budapesten vendégeskedett a Nagy Futam egyik főszereplőjeként, a Ferrari másfél perces videóban foglalta össze napját.

A program a Duna bal partján, az InterContinental hotelban kezdődött, ahol Raikkönen a Ferrari egyik támogatója, a Kaspersky Lab sajtóeseményén vett részt – az informatikai cégnek köszönhető, hogy a 2007-es világbajnok is a mai fellépők között szerepelt. Mikor Raikkönent az eseményen arról kérdezték, hogyan dőlt el, hogy ő fogja képviselni csapatát az utcai parádén, a finn így válaszolt: „Nem én kértem meg a csapatot, hogy vezethessek, az alkalmazottjuk vagyok, ők mondják meg, hogy mit csináljak.”

Ezután újabb sajtótájékoztató következett, ezúttal magáé a Nagy Futamé a Várkert Bazárban, Danyiil Kvjat, David Coulthard, Michelisz Norbert, Kiss Norbert és Roy Nissany társaságában. Nem sokkal később már az F2012-ben ült, amellyel kétszer is a belvárosi pályára gurult: fél 3-kor ő nyitotta meg a műsort, majd két órával később utolsó előttiként szintén körbenézett a budai rakparton és a Lánchídon, az első számú F1-es kedvencét figyelő magyar közönség legnagyobb örömére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: