DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még a tesztpilótát is meglepte a Ferrari

Emellett Marc Gené honfitársáról, Fernando Alonsóról beszélt: másokkal ellentétben ő nem jelentené ki, hogy az F1-es bajnok rossz döntést hozott, mikor a McLarent választotta.

Sokak szemében Fernando Alonso lett annak iskolapéldája, hogyan ne váltsunk a Formula-1-ben csapatot. A kétszeres világbajnok hazai nagydíja előtt pont nélkül áll a McLaren-Hondával, miközben a Ferrari az első négy versenyen a Mercedest kóstolgatta. Carlos Gracia, a spanyol autóklub elnöke nemrég megvédte Alonsót, most pedig egy újabb honfitársa is mellé állt, az a Marc Gené, aki a Ferrari tesztpilótájaként kollégája volt az elmúlt öt évben.

„Az eredményekben történt változás még nem minden, főleg, ha hosszú évek periódusát vesszük figyelembe. Példának okaként én már nem igazán az eredmények miatt hozok döntéseket, hanem az alapján, hol akarok lenni” – mondta Gené a spanyol Diario Sport lapnak. A 41 esztendős versenyző idén ferraris szolgálata mellett a Nissan Le Mans-i projektjének tagja.



„Az idő majd megmondja, hogy megfelelő-e vagy sem az eredményeinek szintje, és hogy személyesen elégedett-e” – tért vissza Alonsóra Gené. „Ha azt mondta, hogy boldog ott, ahol van, akkor ez volt a döntés, amelyet meg akart hozni. Ha azt nézzük, amit eddig 2015-ben láttunk, akkor kétségkívül a legjobb opció a Ferrarinál maradás lett volna. De úgy gondolom, a döntését középtávra gondolva hozta meg. Senki sem kényszerítette őt, ez a saját választása volt, és alaposan átgondolta.”

A tesztpilóta emellett elismerte, még őt magát is meglepte a Ferrari idei előrelépése. „A 15 év alatt, amíg az F1-ben voltam, sosem láttam efféle ugrást egyik évről a másikra a szabályokban történő változások nélkül. Ha továbbra is folytatjuk a javulást, akkor még mindig harcolhatunk a bajnokságért, egészen biztosan. Nem ez volt a cél a szezon előtt, és tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de elég közel állunk, hogy legalább megpróbáljuk” – zárt optimistán Gené.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: