DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

"Ugye, hogy nem kirakatköröket futottunk?"

Története első nullpontos szezonja után idén feltámadt a Sauber F1-es csapata - a csapatfőnök reméli: a riválisok belátják, hogy a téli teszteken nem csak a dicsőségért futottak legjobb köröket.

22 éves története során először maradt pont nélkül a Sauber gárdája 2014-ben, és sokan vádolták azért a csapatot, hogy két, vérbeli fizetős versenyzővel kezdi meg a következő szezont. Az első jerezi gyakorláson egyszer a legjobb időt is sikerült megfutniuk, amit sokan csak szokásos kirakatkörnek neveztek, szponzor- és szenzációhajhászás címén.



Felipe Nasr és Marcus Ericsson azonban már a szezon eleji tesztek után csattanós választ adott a kritikákra, és kettős pontszerzéssel zárták az Ausztrál Nagydíjat. Marcus Ericsson Malajziában és Bahreinben is közel állt a pontszerzéshez, ám egy megpördülés és egy elrontott bokszkiállás megfosztotta a Top10-es eredménytől.

„Már a téli teszten is láthattuk, hogy versenyképesebbek vagyunk, mint tavaly” – mondta a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn az Autosportnak. Az emberek azt hitték, hogy csak kirakatköröket futunk, de ez nonszensz, és utána be is bizonyítottuk, hogy tévedtek.”

A Sauber jelenleg az ötödik helyen áll a pontversenyben 19 ponttal, de Kaltenborn hozzátette, hogy ezt nehéz lesz megvédeniük a szezon előrehaladtával. „Boldogak vagyunk, de még ennél is többet szeretnénk. Egyre nehezebb lesz, hiszen vannak csapatok, melyek sokkal többre képesek, mint mi, és nehéz lesz harcolni ezen a szinten ellenük, de ez nem azt jelenti, hogy feladnánk. Az elmúlt négy versenyt négy különböző pályán tartották, és ahogy láttuk, versenyképesek vagyunk – csak nyomni kell tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: