DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Későbbi rajtok kellenének Európában?

Claire Williams úgy véli, hogy a rajongók nagyobb érdeklődést mutatnának ez esetben az F1 iránt, ráadásul nem menne rá az egész napjuk egy-egy futam megtekintésére.

A Williams helyettes csapatvezetője a Sky Sports műsorában, az #AskCrofty show-ban mesélt elképzeléseiről. Egy kérdés úgy hangzott, hogy jót tenne-e a sportnak, ha a versenyeket egy órásra rövidítenék, ám Claire Williams szerint sokkal inkább a versenyek kezdési időpontjánál kell keresni a problémát.



„Ha egy kétórás versenyt megfelezünk, azzal nem érünk el nagy változást. Úgy gondolom, fontosabb, hogy mikor közvetítjük a versenyeinket” – mondta. „A mai társadalomban az emberek több időt szeretnének tölteni egymással és a családtagjaikkal, egy F1-es verseny miatt azonban semmit sem lehet csinálni, mert tönkreteszi a vasárnapodat.”

„Ha későbbre tolnák a futamok kezdési időpontját, akkor mindenki szervezhetne programokat, melyek után kényelmesen meg lehet tekinteni a versenyt, délután négy, vagy öt órakor. Előbb ezt kellene megfontolni, mielőtt másra térnénk” – tette hozzá Williams. A naptár hét európai versenye közép-európai idő szerint délután két órakor kezdődik, míg a közel-keleti és az ázsiai nagydíjak későbbi időpontban találhatóak, az európai nézők kedvéért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: