DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg: Most nem a pontok fontosak

Nico Rosberg szavaiból úgy érződik, nem igazán érti, miért gyorsabb nála F1-es csapattársa, Hamilton – ráadásul a Ferrarira is figyelnie kell, Vettel kétszer tört borsot az orra alá Bahreinben.

A Mercedes német versenyzője tavaly egész szezonban Lewis Hamilton legnagyobb kihívójának bizonyult, idén azonban négyből négy versenyen mögötte végzett, a világbajnokságban 27 pontra rúg hátránya, melyet egy futam alatt semmiképpen sem lehetséges behozni. Rosberg számára a legfontosabb jelenleg az, hogy le tudja győzni az éllovast – egyelőre ez az elsődleges, és nem az, hogy hány pontot kellene ledolgoznia.

„Fél szemem a világbajnokság állásán tartom. De egyelőre nem erre fókuszálok” – mondta Rosberg a német Auto Motor und Sport lapnak. Szavaiból úgy tűnik, nem igazán tudja, miért jobb Hamilton nála. „Ő könnyedén irányítja a versenyt. Az etapok elején lassan megy, aztán gyorsan elhúz. Nem tehetsz túl sokat ellene ugyanazzal az autóval.”



A 2014-es második helyezettnek ráadásul a feltámadó Ferrarira is figyelnie kell. A Bahreini Nagydíjon Sebastian Vettelt háromszor előzte meg – egyszer azért, mert mögüle indult, kétszer azonban azért, mert a bokszkiállásoknál honfitársa mindig átugrotta őt. „Ez részben egy remek dolog volt, másrészt viszont buta is, mert kétszer kellett ugyanazt megtennem. Egyszer oké, de ugyanazt az előzést mindkét kiállásnál?” – árulta el Rosberg, nem örült túlságosan a plusz munkának. „Gyorsabbak voltunk a versenyen a Ferrarinál, de a harc szorosabb. Kimi csak három másodperccel maradt le Lewistól a kockás zászlónál. Tovább kell fejlődnünk.”

A 29 éves versenyző kerékcseréi sem voltak túl erősek, 3,2 és 3,7 másodpercig tartottak. „Az egyik oka ennek az volt, hogy a főszerelőm hazarepült. Ő a csapatnak egy különösen fontos tagja. Nem lehet az idő 100 százalékában pótolni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: