DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kvjatnak elege lett az ígérgetésből

A Renault meghibásodásai eddig különösen kíméletlenek a Red Bull új versenyzőjével, az F1 orosza nem fogadkozást akar hallani, hanem valódi fejlődést látni – viszont beismerte, neki is van min javítani.

Amikor a Red Bull a tavalyi Japán Nagydíjon bejelentette, hogy egyetlen Toro Rossónál töltött év után Danyiil Kvjat az első csapatban, a távozó négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel helyén folytathatja 2015-ben, az akkor 20 esztendős orosz aligha hitte, hogy négy futam után mindössze két kilencedik hely fog a neve mellett állni. A másik két nagydíjat be sem tudta fejezni (Ausztráliát még elkezdeni sem) a hajtáslánc meghibásodása miatt.



„Nem akarunk több ígéretet, magát a fejlődést akarjuk látni” – jelentette ki határozottan az Autosport lap által idézett Kvjat. „A csapat és a motor oldalán is, mind fejlődni akarunk. Ez azt jelenti, hogy dolgozni kell a Renault-val, a karosszériával, velem is, ki kell találni, hol javíthatok a tempómon. Ez egy hosszú folyamat, és remélhetőleg jutni fogunk valahova.”

„Tervezünk néhány újítást, hasonlóan, mint a többi csapat” – tért ki Kvjat a Red Bull Spanyol Nagydíjat illető terveire. „Remélhetőleg jól fognak működni, és magabiztos vagyok, hogy innentől a csapat előre fog haladni, eddig ugyanis hátrafelé tartottunk.”

Még Kvjatnál is jobban sújtották a Renault meghibásodásai a Toro Rosso újoncát, Max Verstappent, aki csupán egyetlen futamon jutott el a célig. „Talán ez egy új rekord. Kissé nevetséges. Természetesen aggódom a jövő miatt. Próbálok pozitív maradni, de most az öklöm az asztalt veri. Ez így nem folytatódhat tovább, de tudom, hogy ezt ők is megértik” – nyilatkozott a héten a frusztrált holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: