DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: Már kevésbé fontos a véleményem

A spanyol világbajnok az F1-ben végbemenő változásra hívta fel a figyelmet: kevésbé számít a versenyzők véleménye, mint korábban, és az autók is lassabbak a 10 évvel ezelőttinél.

Fernando Alonso, aki 14. szezonját tölti idén a Formula-1-ben, a széria egyik legtapasztaltabb versenyzője, és kétszeres világbajnokként a legeredményesebbek közé tartozik, Ferrarinál töltött évei során pedig azt is kiharcolta, hogy sokan a mezőny legjobbjaként tekintsenek rá. A spanyol azonban úgy érzi, szava már nem számít annyira, mint korábban.

A McLaren sztárjától azt kérdezték, egy versenyző mennyire képest befolyásolni, milyen irányba haladjon a Formula-1 – ezekben a hónapokban dől el, hogyan módosulnak a 2017-es szabályok. „Ez nehéz. Versenyzőként sok mindent kérhetsz, de sok érdekeltség, üzlet és gyártó van ebben a sportban, és a hatalmuk nagyobb, mint egy versenyző véleménye.”



Alonso más tekintetben sem elégedett az F1 jelenlegi állapotával. „Az autók mások, lassabbak, nehezebbek… Kínában a versenytempó 1 perc 43 másodperc volt, 2004-ben 1 perc 33 másodperc, ez 10 másodperc különbség. Amikor 10 másodperccel lassabb vagy, akkor az érzések nem ugyanazok” – idézi a McLaren pilótáját a crash.net.

„Másrészről viszont a sport DNS-e ugyanaz marad, ami az egymás ellen versenyzés, legyőzni a másikat és okosabbnak lenni nála. Amikor gokartozni megyek a barátokkal, nagyon jól szórakozok, és csak 50 km/h-val megyek, ezért nem számít, mennyivel vagy gyorsabb vagy lassabb, egyszerűen élvezed a versenyzést” – tette azért nyilvánvalóvá Alonso, nincs szó arról, hogy kiábrándult az F1-ből. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: