DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Sauber megtalálta ideális versenyzőpárosát

Monisha Kaltenborn csapatfőnök úgy gondolja, hogy Felipe Nasr és Marcus Ericsson személyében megtalálta ideális párosát a csapat, és pozitívan tekint a jövő elé.

Pedig emlékszünk, milyen szomorú hercehurcával kezdődött a hinwiliek szezonja Melbourne-ben, de ez már a múlt, és pilótáik remek teljesítménye optimista szemléletet kölcsönzött a Saubernek a 2015-ös szezonra. Az ígéretes tesztszezont remek kezdet követte, így négy verseny után a Sauber az ötödik helyen áll a csapatok pontversenyében, míg Nasr a 8., Ericsson pedig a 14. helyen tanyázik a pilóták között. A csapat legjobbja az ötödik hely volt Ausztráliában Felipe Nasr révén, de Marcus Ericsson is a pontszerzők között volt az évadnyitón.



„Ha megnézzük, milyen közel autóznak egymáshoz, látható, hogy egyszer egyikük a gyorsabb, másszor a másikuk – nagyon kiegyensúlyozottak” – idézte Monisha Kaltenbornt a Crash.net. „Ez mutatja, hogy milyen szinten vannak ők és az autó is, és csak attól függ, ki van elől, hogy kinek van jobb napja.”

A csapatnak felváltva sikerült pontokat szereznie (Ausztráliában és Kínában igen, Malajziában és Bahreinben nem), de Kaltenborn szerint ez Szahírban is sikerülhetett volna, ha nem szól közbe egy kerékhiba a svéd pilótájánál. „Valami nem jött le, amikor a bokszkiállásnál leszedték a kereket, ezért ismét le kellett szedni, hogy azt az alkatrészt manuálisan távolítsák el. Csak ezután tudták felrakni az új kereket. Szerencsétlen helyzet volt, mert e nélkül biztosan pontszerző lehetett volna. De fantasztikus versenyt futott, és még ez után sem adta fel.”

Mindezek ellenére a csapatfőnök elégedett a Sauber szezonkezdetével. „Remek, hogy egyből pontszerzéssel kezdtük a szezont. Malajziában hibáztunk, ami benne van a pakliban, és Kínában, egy nehéz versenyen is erősnek mutatkoztunk. Bahreinben – annak ellenére, hogy elmaradt a pontszerzés – mindkét pilótánk remekül teljesített. Az autónk versenyképes, a versenyzőink fantasztikus munkát végeznek, így van okunk optimistán tekinteni a jövőbe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: