DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Manornak a GP2-ben a helye?

Legalábbis így látja Jacques Villeneuve, aki szerint az F1 túl drága sport ahhoz, hogy azt egy Manor-szintű kiscsapat megengedhesse magának - ezért ellátta őket egy-két jó tanáccsal.

A Forma-1 1997-es bajnoka a spanyolországi AS-nek adott interjújában előbb Fernando Alonsón és a Hondán köszörülte nyelvét, de magvas gondolatokat fogalmazott meg a Manor F1-es szerepvállalásáról is. Míg a mezőny nagy része örül neki, hogy a legkisebb csapat egyáltalán ott van a rajtrácson, a kanadai szerint a sportágnak nem erről kellene szólnia.



„Merhi nem sok mindent tud kezdeni egy olyan autóval, aminek nem az F1-ben a helye” – mondta Villeneuve, hozzátéve, hogy a spanyol pilóta csak az idejét vesztegeti azzal, hogy egyensúlyozni próbál a királykategória és a World Series by Renault között. „Egy olyan csapat, melynek autója öt másodperccel marad el a legjobbtól, nem méltó arra, hogy a legjobbak között versenyezzen. Ettől jobb lenne, ha a GP2-be, vagy a WSR-be mennének, ott talán elől tudnának végezni. Ez egy drága sport, és a csapatoknak versenyképesnek kell lenniük.”

A Manor az Ausztrál Nagydíjra elutazott ugyan, de rajthoz állni nem tudott, Malajziában csak Roberto Merhi vezethetett, de Kínában és Bahreinben már mindkét pilóta ott állt a rajtrácson – a legutóbbi verseny időmérőjen Will Stevens hat, Roberto Merhi pedig majdnem hét másodpercet kapott Lewis Hamiltontól, a versenyt pedig kettő, illetve három körös hátrányban fejezték be. Villeneuve szerint épp ezért nem segítenek semmit különben is nehéz helyzetben lévő sportágon.

„Az F1 olyan hely, ahová mindenki vágyik, és drága. Ebben rejlik a vonzereje. Ha egy Rolex-óra olcsóbb lenne, mint korábban, már nem lenne ugyanolyan értékes…” – tette hozzá a pályafutását 2006-ban, a BMW-Saubernél befejező Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: