DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Olykor a fájdalom a szebb jövő záloga

Fájdalmas időket él át jelenleg az elmúlt években máshoz, vb-címekhez, de legalább nagydíjgyőzelmekhez szokott Red Bull F1-es alakulata, ám a csapatfőnök, Christian Horner bölcsen és higgadtan értékeli a helyzetet.

„Az egyetlen helyes válasz, amit a pillanatnyi helyzetünkre adhatunk: szörnyű rajt – remek befejezés!” – ütött meg optimista hangvételt Horner az F1 hivatalos oldalán közzétett interjúban, mielőtt sietve hozzátette: „De realistának kell maradnunk: a problémáink nem rövidtávúak, ezért a megoldásuk sem lesz az. Jelen pillanatban el kell viselnünk egy kis fájdalmat, de olykor van az úgy, hogy ez jelenti a szebb jövő zálogát” – utalt rá a brit szakember, hogy az egyetlen, amit tehetnek, hogy ezekben a nehéz időkben is kitartanak, erősek maradnak és folytatják a megkezdett munkát céljaik elérése érdekében.



A Red Bull problémáink fő forrását idén egyértelműen a Renault erőforrásainak gyengélkedése jelenti, amely nem elég, hogy vezethetőségi problémákat szül, de még megbízhatatlan is, hiszen Daniel Ricciardo például már a negyedik motorját lesz kénytelen megkezdeni Barcelonában, holott még csak négy verseny telt el a szezonból.

A gödör mélyén annak lakói kissé egymásnak estek, és a Red Bull többször is éles kritikával illette a Renault-t, sőt, még az F1-ből történő kilépéssel is fenyegettek, de Horner most már belátja, hogy nem ez a helyes út, ezért a jövőben másra összpontosítják minden energiájukat. 

„Szerződésünk van a Renault-val 2015-re és 2016-ra is, és nekik is legalább annyira érdekük olyan gyorsan kiküszöbölni a jelenlegi hibákat, amilyen gyorsan csak lehet, mint nekünk. Reálisan nézve a dolgokat, még mindig a Renault a legjobb esélyünk, és vice versa. Ötven nagydíjat és nyolc világbajnoki címet nyertünk együtt – úgyhogy néha egyszerűen csak a frusztráció szól az emberből” – utalt rá Horner, hogy ezekben a nehéz időkben sem szabad elfelejteniük, hogy 2010 és 2013 között, sikereik idején is a Renault volt a motorpartnerük, így ezt a kihívást is velük együtt kell most megoldaniuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: