DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Az öcsém egy példakép

A mozgászavarokkal küzdő Nicolas Hamilton idén a brit túraautó-bajnokságban versenyez, kétszeres F1-es világbajnok testvére szerint nagyon sokak példaképévé válhat.

A bátyjánál nyolc esztendővel fiatalabb Nicolas Hamilton Lewis sikerei után döntött úgy, hogy maga is autóversenyzésbe vág, annak ellenére, hogy újszülöttkori agykárosodás miatt mozgási rendellenességekkel küzd. Korábban a brit Renault Clio Cup és az ETCC bizonyos futamain indult el, a legnagyobb kihívás azonban idén vár rá: a rangos BTCC-ben, az egyik legszínvonalasabb túraautós sorozatban vezet egy Audit. Hogy milyen eredménnyel veszi a kihívást, arra még várni kell: bár a szezon két fordulóját már lefutották, Hamilton csak a későbbiekben csatlakozik a mezőnyhöz.

Nicolas korábban kiemelte: sokan azt hiszik, nevének köszönheti a lehetőségeket, ez azonban nem igaz. Családi támogatás nélkül, önerőből jutott el odáig, hogy esélyt kapjon a nemzeti bajnokságban. Ezt támasztják alá bátyja, Lewis Hamilton elismerő szavai is.



„Az öcsém a motorsporttal maga körül nőtt fel. Minden versenyre elrángattuk attól fogva, hogy megszületett. Emlékszem a kezdeti gokartos napjaimra, a mostohaanyám tartotta őt a karjaiban, míg én a pályán voltam. Ezzel élt és nőtt fel” – idézett a múltból a kétszeres világbajnok. „Kemény erőfeszítésekkel dolgozott onnan kezdve, amikor arra sem volt remény, hogy sétálni fog tudni, aztán kiszállt a kerekesszékből, és megtett néhány lépést, végül egy olyan kategóriába jutott el, ahol senkinek sincsenek olyan nehézségei, mint neki.”

Hamilton figyelmeztetett, emberfeletti feladat áll Nicolas előtt. „Kétszer olyan nehéz lesz neki, mint bármelyik ellenfelének. Mindig is inspirált az öcsém, és sok más embert is fog. A legjobbakat kívánom neki, és ott leszek, ha bármire szüksége van, megmondtam neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: